Mikä on CBC (kannabikromeeni)?

Mikä on CBC (kannabikromeeni)?

CBC eli kannabikromeeni on fytokannabinoidi, joka löytyy kannabis sativa -kasvista. Se on suhteellisen harvinainen, ja ei-psykoaktiivinen, kuten CBD. Tutkimuksen rajoittuneisuuden vuoksi kannabikromeenin (CBC) on jäänyt valokeilan ulkopuolelle verrattuna sen kuuluisimpiin serkkuihin CBD:n ja THC:n.

Jotkut kannabiksen harrastajat sanovat, että CBC on seuraavaksi paras vaihtoehto CBD:lle, mutta lisätutkimuksia silti tarvitaan sen farmakologisten ominaisuuksien osoittamiseksi.

Kannabiskasvin historia ja kulttuuri ovat peräisin satojen vuosien takaa, jolloin sitä on jo viljelty lukemattomiin tarkoituksiin.

Mielestämme esi-isämme käyttivät paremmin tätä luonnonvaraa hyödyntämällä sitä kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla mm. ravinnoksi, lääkkeeksi sekä hyödyntämällä sitä tekstiileissä, rakennusmateriaaleissa, kosmetiikassa jne.

Erityisesti tieteen ja tekniikan valtava kehitys on antanut meille mahdollisuuden tutkia kasvin yksittäisiä yhdisteitä, mikä auttaa avaamaan sen terapeuttiset kyvyt.

Tämän artikkelin tarkoituksena on tuoda esiin vähemmän tunnetut faktat CBC:stä. Kokemuksemme mukaan yksittäisten kannabinoidien tutkiminen ja niistä kirjoittaminen on helpottanut ymmärtämään kannabiskasvin monimutkaisuutta ja samalla korostanut kasvin merkityksellisyyttä.

Kannabikromeeni

CBC on runsaasti luonnossa esiintyvä kannabinoidi yhdessä THC:n, CBD:n ja CBN:n kanssa. Tutkimusten mukaan vastakorjattu kuivatyyppinen kannabissato sisältää CBC:tä. Lisäksi tutkimuksissa todetaan, että Yhdysvalloista peräisin olevilla marihuanalajikkeissa on runsaasti CBC:tä.

Sen käytöstä, vaikutuksista ja toiminnoista tiedetään vähän. Tämä on ristiriitaista verrattuna raportteihin, joissa puhutaan CBC:n runsaasta saatavuudesta.

Saadaksemme paremman kuvan tilanteesta, toinen tutkimus korostaa tarvetta tutkia CBC-pitoisuuksia eri kannabislajikkeita.

Tässä on huomioitava myös kannabiskasvin luokittelu. Esimerkiksi katukaupassa marihuanalla on pääasiassa korkeammat pitoisuudet CBC:tä kuin CBD:tä, mutta kuitu-tyyppinen marihuana sisältää päinvastoin suurempia pitoisuuksia CBD:tä kuin CBC:tä

Toisin sanoen kasvien valikoimasta näkee selvästi, että joillakin kannoilla on enemmän psykotrooppisia vaikutuksia ja joillakin on enemmän potentiaalia tekstiiliteollisuudessa.

Onko CBC psykotrooppinen?

Tämän hetkisten tutkimusten mukaan CBC ei ole psykotrooppinen eikä sitä ole listattu Psykotrooppisia aineita koskevassa yleissopimuksessa.

Keskeinen syy CBC:n ei-psykoaktiiviseen luonteeseen on, että se ei ole paljon vuorovaikutuksessa CB1-reseptorien kanssa, mutta sillä on joitain vuorovaikutuksia CB2-reseptorien kanssa. Samalla se sitoutuu muihin reseptoreihin, kuten TRPV1 ja TRPA1, jotka käsittelevät kivun hallintaa.

Lisäksi CBC vaikutus lisääntyy kun sitä annetaan samanaikaisesti THC:n kanssa, mutta vielä ei ole julkaistu raportteja CBC:n farmakologisten ominaisuuksien selventämiseksi.

Biosynteesi

Kannabinoidien biosynteesi alkaa ei-entsymaattisella muokkauksella. Tämä prosessi on avain kuuden tärkeimmän kannabinoidin (THC, CBD, CBN, THCV, CBG ja CBC) erinlaistumikseksi, lisäksi dekarboksylaatio-, isomerointi- ja hapetusreaktion ovat tärkeä osa tätä muokkausprosessia.

Tutkimukset osoittavat, että tämä prosessi alkaa kannabigerolihapon (CBGA) muuttumisesta happomuotoihin entsyymien avulla. Ne ovat kannabidiolihapposyntaasi (CBDA), kannabikromeenihapposyntaasi (CBCA) ja tetrahydrokannabinolihapposyntaasi (THCA).

Näillä kolmella entsyymillä on tärkeä rooli yli 60 kannabinoidin biosynteesissä.

CBC:n ominaisuudet

Tuloksia CBC:n farmakologisista ominaisuuksia on saatavilla vain hyvin vähäisistä tutkimuksista.

Muutamien eläintutkimusten perusteella CBC:llä voisi olla tulehdusta ja kipua hillitseviä, antimikrobisia sekä masennusta lievittäviä vaikutuksia.

Tulehduksen ja kivun lievitys

Tässä tutkimuksessa mainitaan, että anti-inflammatorisia ominaisuuksia CBC voidaan lisätä, kun sitä annetaan yhdessä THC kanssa. Tämä perustuu ilmiöön, joka tunnetaan nimellä synergiavaikutus. Tätä ilmiötä on tutkittu jo paljon CBD:llä ja THC:llä. Kannabikromeeni osoittaa anti-inflammatorisia ominaisuuksia sitoutumalla TRPV- ja TRPA-reseptoreihin suoraan soluissa ja estämällä siten kipua ja tulehdusta.

Akne

Tutkimusryhmä, joka oli aiemmin saanut selville CBD:n vaikutuksista akneen, osoitti myös saman vaikutuksen CBC:llä. CBC:n kyky vähentää talin tuotantoa näyttää lupaavalta ja sitä tulisi tutkia lisää, jotta tiedettäisiin voisiko CBC:stä voi tulla uusi yhdiste aknea vastaan.

Syöpä

CBC voi olla voimakas kannabinoidi taistelussa syöpää vastaan, ja syynä voi olla, että se on vuorovaikutuksessa kehon omien endokannabinoidien, kuten anandamidin kanssa. Lisäksi se näyttää vaikuttavan niin, että kehon oman anandamidin vaikutus kestää pidempään. Anandamidi on tyydyttymätön rasvahappo, jota keho tuottaa ja joka tunnetaan myös nimellä ”onnellisuusmolekyyli”. Varsinkin rintasyövän suhteen anandamidi on osoittanut potentiaalia syöpäsolujen kasvun estämisessä. Kannabikromeenin kemoterapeuttiset ominaisuudet liittyvät moniin syöpiin ja siinä on paljon potentiaalia.

Masennus

Tutkimukset kannabinoidien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi farmakologiassa on saanut paljon huomiota. Esimerkiksi tutkimuksessa mainitaan, että CBD:llä ja CBC:llä oli vaikutuksia samankaltaisiin kohteisiin kuin masennuslääkkeillä.

Solukasvu edistäminen

CBC:n ominaisuus uusien solujen kasvun edistämisessä on tunnistettu ja siitä saattaa olla hyötyä migreenin torjumiseksi. Lisäksi eräs tutkimus toteaa CBC:llä on potentiaalia lisätä astrosyytti-solujen tuotantoa, jotka voivat auttaa torjumaan Alzheimerin tautia ja dementiaa.

Nopea kertaus

  • Fytokannabinoideilla on rooli endokannabinoidijärjestelmän ulkopuolella.
  • CBC on yksi kolmesta tärkeimmästä CBGA:sta uutetusta kannabinoidista.
  • CBC:llä näyttää olevan tulehdusta, kipua ja masennusta lievittäviä vaikutuksia.
  • CBC sitoutuu enemmän TRPV- ja TRPA-reseptoreihin CB-reseptorien sijaan (eli toisin kuin THC ja CBD)
  • Syväluotaava tutkimus fytokannabinoidien vaikutuksista voisi avata uusia mahdollisuuksia arvioida kannabiskasvin ja sen uutteiden terapeuttisia vaikutuksia.
  • Kasvuolosuhteet ja uuttomenetelmät vaikuttavat eri kannabinoidien osuuteen.
  • Kannabis Sativa ei tuota suoraan THC:tä, CBD:tä, CBG:tä tai CBC:tä. Se on vastuussa näiden esiasteiden eli happomuotojen tuottamisesta, jotka ovat THCA, CBDA ja CBCA. Tämän vuoksi kannabis sativa -uutteet eivät ole psykoaktiivisia. Ainoastaan ​​dekarboksylointiprosessin aikana eli, palamisen tai kuumentamisen avulla, joka yleensä tapahtuvat yli 105 ° C:ssa, happomuodot muuttuvat aktiivisiksi yhdisteiksi.

CBC:n terapeuttisen potentiaalin validointi on välttämätöntä. Tällä hetkellä on suuri tarve edistää tutkimuksia CBC:n positiivisten vaikutusten osoittamiseksi sillä niitä mahdollisesti pystyttäisiin soveltamaan laajasti. Nykyiset CBC-tutkimukset perustuvat eläinkokeisiin ja ne eivät ole tuloksettomia. Tämä voi olla syy, että kuluttajilla on tällä hetkellä rajoitettu pääsy CBC:hen.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.