Mitä on THCa?

Mitä on THCa?

THC on tunnetuin kannabinoidi, koska se vastaa kannabiksen käytön psykoaktiivisista vaikutuksista, mutta tiesitkö, että kannabiskasvi ei tuota suoraan THC:tä? Monille kannabiksen käyttäjille voi olla yllättävää oppia, että monet kannabiksen kasvit sisältävät hyvin vähän THC:tä ja paljon enemmän ainetta nimeltään THCa.

Miksi käyttää THCa:ta?

Tutkimukset ovat vielä alustavia, mutta ne ovat jo alkaneet osoittaa, että THCa:lla, kuten myös muilla kannabinoideilla, on voimakkaita tulehduksenvastaisia ominaisuuksia, hermostoa suojaavia ja oksennuksen estämiseen liittyviä ominaisuuksia.

Mitä on THCa ja miten se liittyy THC:hen?

THCa on tetrahydrokannabinolihappo. Juuri se tulee ennen THC:tä tai tetrahydrokannabinolia. Jotta THC:stä tulisi psykoaktiivinen, se on lämmitettävä. Kuumentuessaan THCa muuttuu THC:ksi antamaan kasville sen psykoaktiiviset ominaisuudet. Prosessi voi tapahtua hitaasti, kun kasvi kuivuu tai kun lämpöä johdetaan. Lämpöä lisättäessä prosessi tunnetaan nimellä dekarboksylaatio.

Yksin THCa ei voi saada sinua pöllyihin

Jos valitset kannabiksen kukkasia ja syöt niitä, todennäköisesti et tunne minkäänlaisia psykoaktiivisista vaikutuksia. Tähän on syy. Tämä johtuu siitä, että kun henkilö polttaa kannabista sytyttämällä kasvin sytkärillä, dekarboksylaatio tapahtuu siinä paikassa. Tämä prosessi muuttaa epäaktiivisen THCa:n THC:ksi. Tästä syystä kannabiksen kukkia suositellaan paistamaan matalassa lämpötilassa ennen kuin niistä tehdään syötäviä. Tällä varmistetaan, että THC aktivoituu, ja saat kaikki hyödyt syötävistä tuotteista. Kun kannabis kuivuu, THCa muuttuu asteittain THC:ksi.

Lämpö, ​​valo ja kuinka THCa muuntuu THC:ksi.

THCa:ta pidetään ”lämmöllisesti epävakaana”. Tämä tarkoittaa, että se muuttuu, kun lämpö provosoi sitä. THCa:n epävakauden takia on muutama tapa muuntaa se THC:ksi.

  1. Auringonvalo: THCa voi muuttua THC:ksi altistamalla se valolle ja kuumuudelle. Jos kannabis-kasvi istuu suorassa auringonvalossa pitkään, sen THCa-yhdisteet muuttuvat hitaasti THC:ksi.
  2. Huoneenlämmössä: THCa muuttuu myös THC:ksi, kun sitä säilytetään huoneenlämmössä riittävän pitkään. Oliiviöljyuutteessa, 22 % THCa:sta muuttuu THC:ksi 10 päivän kuluessa 77 asteessa. Samoissa olosuhteissa etanoliuutoksessa, 67 % THCa:sta muuttuu. Ajan myötä huoneenlämmössä hyvin vähäisellä valolle altistumisella varastoitu kannabis muuttaa 20 % sen THCa:sta THC:ksi.
  3. Tupakointi: Jos kuivattu ja kovetettu silmu altistuu lyhyen aikaa korkealle kuumuudelle, kuten tulitikku tai sytkäri tuottaa tupakoinnin aikana, suuri osa nykyisestä THCa:sta muuttuu nopeasti THC:ksi. Kaikki THCa ei kuitenkaan muutu THC:ksi (tupakointi ei ole tehokkain dekarboksylointi menetelmä).

THCa:n vaikutukset

On vielä paljon tutkimuksia tehtävänä THCa:n vaikutuksista kehossa. Vaikka CBD:llä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia, ne toimivat erilaisten biologisten prosessien kautta kuin THCa. Tämä on johtanut siihen, että jotkut kannattajat väittävät, että THCa on ylivoimainen anti-inflammatorinen aine, mutta kunnes tapahtuvan toiminnan suorat polut ja menetelmät ymmärretään paremmin, on turvallista sanoa, että ne molemmat ovat erittäin voimakkaita, mutta toimivat eri tavoin.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.