Mitä on Kannabinoli? (CBN)

Mitä on Kannabinoli? (CBN)

Kannabinoli tai CBN on kannabiskasvista löytyvä kannabinoidi, joka on lievästi psykoaktiivinen.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi tietoa kannabinoiditieteestä. Eri kannabinoidien tuntemus auttaa meitä ymmärtämään kannabiskasvin yleisen terapeuttisen potentiaalin.

Lisäksi useissa kannabista koskevissa tutkimuksissa arvioidaan, että ihmiskunta on käyttänyt sitä ainakin 6000 vuotta. Mutta nykyinen farmakologinen tieto, johon meillä on pääsy, on rajallista, koska progressiivisia tutkimuksia on tehty vasta 1900-luvun lopusta lähtien. Siksi näiden tutkimusten johtopäätökset eivät ole vielä vakuuttavia.

Esimerkiksi kannabiksesta löytyvien kemiallisten yhdisteiden määräksi, eräässä tutkimuksessa todetaan 525, joista 85 on tunnistettu. Toinen tutkimus paljasti, että kemiallisia yhdisteitä on 400, joista 60 on tunnistettu.

Siksi voimme olettaa, että löydetyn tiedon soveltamiseen kuluvan ajan välillä on eroja. Tarve tunnistaa kannabinoidien lukumäärä ja näyttöön perustuvat tulokset kannabiskasvin erilaisista terapeuttisista ominaisuuksista kasvavat. Tämä on tietokuilu tai tutkimusongelma, johon on puututtava.

Kannabinolin ymmärtäminen (CBN)

Ennen kuin perehdymme CBN:n tieteeseen, haluamme muistuttaa teitä pienestä tarinasta.

Tarina teestä. Kiinalainen keisari otti inspiraation kiinalaisesta mytologiasta, noin vuonna 2737 eKr., ja käski alaistensa keittää vettä juomiseen. Kun vesi kiehui, voimakas tuuli puhalsi muutaman lehden kiehuvaan veteen ja muutti sen väriä ja makua. Keisari oli iloisesti yllättynyt tästä uudesta mausta. Loppu on historiaa. Keisari ei tiennyt, että siitä, mitä hän maisteli ja testasi, tulee yksi maailman suosituimmista juomista – Tee.

Vastaavasti tutkimuksissa väitetään, että CBN oli ensimmäinen kannabinoidi, joka tunnistettiin ja eristettiin kannabiksesta vuonna 1899. Hypoteesi CBN:n löytämisestä on, että korjattujen kannabiskasvien mahdolliset kemialliset yhdisteet hajosivat kuljetuksen puutteen, pitkäaikaisen varastoinnin ja huonon laadunvalvonnan vuoksi. Tämän seurauksena THC:n hajoaminen kannabiksessa johti CBN:n (kannabinoli) muodostumiseen.

Lyhyesti sanottuna kannabinoli (CBN) on THC:n hapettumisen, ei-entsymaattinen sivutuote. Se muodostuu pitkäaikaisen varastoinnin tuloksena korkeissa lämpötiloissa.

On mielenkiintoista huomata sanan ”artefakti” käyttö CBN:n kuvaamiseen. Tämä voi johtua siitä, että sitä ei esiinny kasvissa luonnollisesti, vaan se tapahtuu pitkäaikaisen varastoinnin tai tutkintamenettelyn seurauksena.

CBN:n genetiikka

Yechiel Gaoni ja Mechoulam ovat kaksi kannabistutkimuksen edelläkävijää, jotka löysivät THC:n rakenteen. He eristivät ja puhdistivat yhdisteen muiden kannabinoidien määrittämiseksi kannabiksesta. Heidän tutkimuksensa on raportoinut 545 kannabinoidia, joista 104 on fytokannabinoideja.

Tutkimuksen mukaan CBN oli ensimmäinen kannabinoidi, joka eristettiin ja tunnistettiin Cannabis Sativasta. Tämän perusteella oletettiin, että THC voisi olla kannabiksen psykotrooppisesti aktiivinen ainesosa. Myöhemmin ei-psykotrooppinen yhdiste, CBD eristettiin ja määritettiin.

Tämä tutkimus kertoi myös Cannabis Sativan ainesosista ryhmittelemällä toistaiseksi tunnetut yhdisteet 13 ryhmään, joissa CBN-tyypillä tiedetään olevan 10 erilaista yhdistettä.

Kannabinolin ominaisuudet (CBN)

Kannabinoli (CBN), tetrahydrokannabinoli (THC) ja kannabidioli (CBD) ovat kolme ensisijaista fytokannabinoidia. Kemiallisen rakenteensa perusteella kaikki kolme ovat erittäin lipofiilisiä. Ne yhdistyvät hyvin lipidien tai rasvojen kanssa. Ne eivät liukene tai sekoitu veteen.

Esimerkkejä joistakin lipideistä voivat olla rasvat, öljyt, vahat, fosfolipidit ja steroidit. Tämä lipofiilinen luonne tekee CBN:stä lääkeaineita metaboloivan entsyymin.

Lyhyesti sanottuna, tutkimuksen mukaan jotkut CBN:n ominaisuuksista voidaan osoittaa seuraavasti:

  • CBN ei metaboloidu kasvissa, vaan THC:n ulkoisessa hapettumisessa kuivaamalla, varastoimalla ja kannabiskasvia kuumentamalla.
  • Kun kannabis kerätään, varastoidaan ja jätetään ikääntymään, THC hajoaa ja CBN-pitoisuus kasvaa, minkä jälkeen THC:stä tulee CBN.
  • Tämä hajoaminen tekee siitä heikon psykotrooppisen kannabinoidin. Sen psykoaktiivinen vaikutus on vähäinen, noin 8-10 kertaa pienempi kuin THC:n.
  • CBN:n vaikutus on mitattavissa vasta suonensisäisen käytön jälkeen.

CBN:n käyttö

  • Tutkimukset havaitsevat CBN:n sedatiiviset vaikutukset, jotka voivat parantaa unen laatua.
  • CBN on kouristuksia estävä aine. Vakavia epilepsiakohtauksia tai kouristuksia lievitetään CBN:n avulla.
  • Sen bakteriologisia, anti-inflammatorisia ja ruokahalua stimuloivia vaikutuksia on myös raportoitu.
  • CBN:n täydellisten terapeuttisten vaikutusten tutkiminen, ymmärtäminen ja tulkinta voi kuitenkin viedä enemmän aikaa.
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.