Mielenterveys ja CBD

Mielenterveys ja CBD

Varjostaako fyysisen terveydenhuollon lionisaatio mielenterveyttä?

“Mielenterveys tarvitsee lisää auringonvaloa, enemmän kiihkeyttä ja enemmän häpeämätöntä keskustelua.”

Glenn Close

Olen varma, että tämän blogiartikkelin lukeminen motivoi sinua osallistumaan vastuunottamiseen mielenterveydestäsi hieman enemmän.

Nordic Oil toivottaa hyvää Mielenterveyden kuukautta! 😊

Mielenterveyden institutionaaliset puitteet

Vuonna 1949 Yhdysvaltojen kansallinen mielenterveysjärjestö perusti mielenterveyskuukauden, jota pidetään joka vuosi toukokuussa. Heidän tavoitteensa on keskittyä mielenterveyden tärkeydestä tiedottamisen kehittämiseen ja mielenterveydestä toipumisen juhlimiseen tiedotusvälineiden, tapahtumien, tiedotustoimien ja materiaalipaketin avulla, joka voisi ohjata ja koskettaa miljoonien amerikkalaisten elämää.

Ja NAMI (National Alliance on Mental Illness) – Amerikan suurin ruohonjuuritason mielenterveysjärjestö, joka on sitoutunut tukemaan, palvelemaan ja hoitamaan mielisairauksia.

WHO:n mukaan joka neljäs maailman väestöstä kärsii erilaisista mielenterveys-, käyttäytymis-, neurologisista häiriöistä, huumeiden väärinkäytöstä, epilepsiasta, dementiasta, henkisestä hidastumisesta, skitsofreniasta ja stressiin liittyvistä häiriöistä.

Tämän takana on, että terveydenhuollon parantaminen ja lääketieteellisten laitosten edistyminen ovat pidentäneet elinajanodotetta, mikä on vaikuttanut väestön kasvuun, joka joutuu altistumaan sairastumiselle mielenterveysongelmien vuoksi. WHO raportoi myös, että terveyden henkinen osa on heikentynyt.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi WHO aloitti Mielenterveyden valtiot vuonna 1995 YK:n järjestelmässä, jonka tarkoituksena on puuttua mielenterveyteen alipalveluneissa väestöissä.

Hälyttäviä tilastoja

1) Maailman mielenterveystietoja ja lukuja koskevan tutkimuksen mukaan

 • 264–300 miljoonaa ihmistä kärsii maailmanlaajuisesti masennuksesta;
 • 284–300 miljoonaa kärsii ahdistukseen liittyvistä häiriöistä;
 • 46–60 miljoonaa elää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa;
 • 20–23 miljoonaa elää skitsofrenian kanssa;
 • 16 miljoonaa elää syömishäiriöiden kanssa.

2) Maailmanpankin kehitysraportissa arvioitiin, että 8% maailman vammaisuudesta ja sairastuvuudesta johtuu henkisistä ja neurologisista häiriöistä ja 42% käyttäytymiseen liittyvistä sairauksista.

3) Psyykkisiin sairauksiin keskittyvä tutkimus: onko maailmanlaajuinen epidemia todella olemassa? Raportit terveysmittauslaitoksen (IHME) tutkimuksiin perustuvista luvuista:

 • Alle 300 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti kärsi ahdistuksesta,
 • 160 miljoonaa ihmistä masennuksesta
 • 100 miljoonaa Dysthymiasta
 • 971 miljoonaa ihmistä – kärsii jonkinlaisesta mielenterveyden häiriöstä.
 • Dementia on nopeimmin kasvava mielisairaus.

Tuntuuko sinusta ripaus liikunnan edistämisen markkinointivaikutuksesta liike-elämässä ja teollisuudessa?

Haluaisin viitata tässä yhteydessä tehtyyn tutkimukseen.

Toisaalta organisaatiot lisäävät painoarvoa sellaisten työntekijäohjelmien toteuttamiseksi, jotka edistävät terveellistä fyysistä aktiivisuutta työympäristössä, kuten kuntosalipalvelujen tarjoaminen, yritysjäsenyyden tarjoaminen terveysklubeihin, kannustaminen urheilutoimintaan jne.

Tämä toimintakulttuurin lähestymistavan muutos toteutetaan poissaolojen kompensoimiseksi, sairausloman, sairausvaikutusten, terveydenhuoltokustannusten tai vammaisuuden jne. Vähentämiseksi, joita pidetään usein työn istumisen, kohtuuttoman paineen lisätä seurauksena. työn tehokkuus, minimoida irtisanominen jne.

Toisaalta voidaan tarkastella paisuvaa fyysistä kunto-kuplaa. Kuntoklubien lisääntyminen maailmanlaajuisesti on vaikuttanut merkittävästi ihmisten vaatimustasoihin. Esimerkiksi vuodesta 2009 vuoteen 2014 kuntoklubien määrä kasvoi 128 500:sta 183 000:een maailmanlaajuisesti.

Euroopassa on toiseksi eniten kuntoklubeja, 8000 Saksassa, 6600 Italiassa, 6000 Isossa-Britanniassa. Pohjois-Amerikassa 40 710 joista suurin osa Yhdysvalloissa (maailman suurin kuntosalimarkkina)

Kannabidiolin terapeuttinen rooli mielenterveydessä

CBD:n terapeuttisesta käytöstä psykiatristen häiriöiden hoidossa vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan se suosittelee CBD:n käyttöä skitsofrenian, sosiaalisen ahdistuneisuushäiriön ja autismispektrihäiriön (ASD) ja tarkkaavaisuushäiriön hyperaktiivisuushäiriön (ADHD) hoidossa. Ja rajoitettu määrä käytettävissä olevia tutkimuksia suosittelee CBD:tä unettomuuteen, ahdistuneisuuteen, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, posttraumaattiseen stressihäiriöön ja Touretten oireyhtymään.

Tutkimuksiin on yhä enemmän kiinnostusta, jotka ovat erikoistuneet lääkekannabiksen tiettyjen reseptorien ja terapeuttisten vaikutusten tutkimiseen erilaisten häiriöiden käsittelyssä.

Tutkimuksen tulos korostaa politiikan kehittämistä ja sysäystä farmaseuttiselle tutkimukselle tällä alalla parempien ja laajempien mahdollisuuksien luomiseksi laajamittaiselle tutkimukselle.

Vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa jotkut julkisen puheen tehtävään osallistujat nauttivat CBD:tä ennen tapahtumaa, tulokset osoittivat, että heidän stressitasonsa laskivat. Vastaavasti toisessa tutkimuksessa 47 ahdistuneisuutta sairastavaa aikuista osoitti myös oireiden nopeaa vähenemistä.

CBD:n laaja käyttö tekee siitä erittäin monipuolisen hoidossa halvemmalla kuin perinteiset lääkkeet.

Keskeiset tulokset tilastoista ja tutkimuksista

Laaja tutkimus on estänyt aikaisemmat stereotyyppiset vajaat päätökset CBD:stä ja alkanut todistaa sen terapeuttisia hyötyjä. Tämä on saanut monet maat käyttämään CBD-pohjaisia lääkkeitä monenlaisten sairauksien hoitamiseksi.

Yhteenveto

 1. Ymmärrä EKJ:tä ja sitä, miten CBD toimii kehossamme.
 2. Pelkästään kiitollinen elämäntapa ja ympärillä olevien ihmisten arvostus voivat olla uskomattomia etuja mielenterveydelle
 3. Olen jakanut henkilökohtaisen kokemukseni CBD:llä, jaa myös omasi!
 4. Paranna tietoisuuttasi erilaisista mielenterveysongelmista ja hae tarvittaessa apua, keskustele ja kehitä keskustelua ystävien ja perheen kanssa.

Jotkut maksuttomat lääkkeet, jotka edistävät hyvää mielenterveyttä:

 • Naura ääneen, älä välitä, vaikka kyse olisi tyhmästä asiasta, älä pidättäydy näyttämästä spontaaneja tunteita. Älä koskaan pelkää tuomitsemista. Elä itsellesi. Muista kultainen sääntö: ”Olet ensimmäinen paras ystäväsi”
 • Olemme tottuneet nyt lähettämään paljon tekstiviestejä puhumisen sijaan. Rakenna uudelleen itsevarmuutesi ja harjoittele puhumista avoimesti. Psykologiaraportin mukaan 90% ihmisistä lähettää viestejä asioista, joita he eivät voi sanoa henkilökohtaisesti.
 • Tarkkaile ympärilläsi olevia ihmisiä, olipa se ystäväsi tai perheenjäsenesi. Jos huomaat muutoksia heidän käyttäytymisessään tai mielialallaan, keskustele heidän kanssaan, ja tee tarvittava ymmärtääksesi heidät.
 • Laulaminen ja musiikin kuuntelu vähentää ahdistusta ja muuttaa tapaa, jolla koet ympäröivän maailman.
 • Ilahdusta ystäviäsi, auta muita, satunnaiset hyvät teot tuovat onnea ja voivat kohottaa mielialaasi ja voit myös tuntea itsesi tärkeäksi.
 • Toisten tekeminen onnelliseksi on suurin onni, jonka voi kokea.
 • Mark Twain sanoo ”Kaikista kadonneista asioista kaipaan eniten mieltäni.”
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.