Probiootit pahanhajuiseen hengitykseen

Probiootit pahanhajuiseen hengitykseen

Halitoosi tai pahanhajuinen hengitys on epämiellyttävä vaiva, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen itsetuntoon. Yksi tehokkaimmista tavoista taistella ja estää pahanhajuista hengitystä on probioottien käyttö. Jotkut probiootit voivat vaikuttaa suun mikrobiomiin ja näin ollen vaikuttaa merkittävästi halitoosin ehkäisyyn.

Mitkä probiootit auttavat pahanhajuiseen hengitykseen?

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyt probioottiset bakteerit voivat todella auttaa torjumaan pahanhajuista hengitystä. Näihin bakteereihin kuuluvat Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Streptococcus salivarius ja Weissella cibaria. Nämä probiootit voivat vähentää pahanhajuista hengitystä estämällä ei-toivottujen mikro-organismien kasvua suussa ja tasapainottamalla mikrobiologia kohti terveellisiä bakteereita.

Mitkä probiootit auttavat pahanhajuiseen hengitykseen?

Erityisen tärkeä rooli pahanhajuisen hengityksen torjunnassa on Lactobacillus salivarius Oral S1:llä. Tämä probiootti voi auttaa muuttamaan suun bakteerien tasapainoa edukseen. Se vähentää haitallisten mikro-organismien määrää ja edistää hyödyllisten bakteerien kasvua, mikä puolestaan auttaa vähentämään pahanhajuista hengitystä.

Mitkä suolistobakteerit aiheuttavat pahanhajuista hengitystä?

Joitakin suolistobakteereita, jotka voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä ja jotkin suolistobakteerit voivat taistella sitä vastaan. Nämä bakteerit sisältävän Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ja Weissella cibaria. Weissella cibaria on osoittanut, että se voi estää haihtuvia rikkivety-yhdisteitä tuottavien bakteereiden toimintaa, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.

Mitä tehdä, jos pahanhajuinen hengitys tulee suolistosta?

Kun haluat torjua suolistosta johtuvaa pahanhajuista hengitystä, on tärkeää rakentaa terve suolistofloora. Yksi keino saavuttaa tämä on suoliston happamuuden vähentäminen. Vältä valmisruokia ja suosi sen sijaan ravitsevaa hedelmää ja vihanneksia. Säännöllinen ja tasapainoinen ruokavalio voi auttaa vähentämään liian hapanta vatsaa ja näin ollen pahanhajuista hengitystä.

Mitä tehdä, jos hengitys haisee ulosteelta?

Ulostehajuinen hengitys voi viitata puutteelliseen suuhygieniaan. Tästä syystä on tärkeää puhdistaa hampaat, hammasvälit ja kieli säännöllisesti ja huolellisesti. Myös riittävä nesteen saanti on tärkeää, sillä se tukee syljen eritystä, joka edistää suun puhdistusta ja estää pahanhajuista hengitystä

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.