Mitkä probiootit helikobakteeria vastaan?

Mitkä probiootit helikobakteeria vastaan?

Johdanto: Mitkä probiootit taistelevat Helicobacteria vastaan?

Modernissa lääketieteessä probioottien käyttö erilaisten sairauksien hoidossa, mukaan lukien sellaisten, jotka johtuvat mahalaukun bakteerista Helicobacter pylorista, on yhä tärkeämpää. Probiootit, kuten Lactobacillus reuteri, voivat olla tehokas tapa hoitaa ja ehkäistä Helicobacter pylori -infektioita. Tässä artikkelissa tarkastellaan probioottien käyttöä Helicobacter pylorin hoidossa.

Mitkä suolistobakteerit taistelevat Helicobacter pyloria vastaan?

Lactobacillus reuteri on yksi tärkeimmistä suolistobakteereista taistelussa Helicobacter pyloria vastaan. Se toimii puhtaasti fyysisesti ja sitoutuu tiukasti H. pylorin pintarakenteisiin muodostaen kokkareen, joka voidaan erittää suolen peristalsisliikkeiden avulla. Tällä tavalla bakteeri voidaan tehokkaasti poistaa kehosta aiheuttamatta vahinkoa suolistolle.

Mikä on tehokkain hoito Helicobacteria vastaan?

Tehokkain hoito Helicobacteria vastaan koostuu yleensä neljästä lääkkeestä: happoestäjästä, bismutista ja kahdesta antibiootista (tetrasykliinistä ja metronidatsolista). Tämä neliosainen hoito kestää yleensä vähintään 10 päivää ja sen tavoitteena on tappaa bakteerit ja palauttaa maha-suolikanavan tasapaino.

Mistä Helicobacter ei pidä?

Taistellessasi Helicobacteria vastaan ja estääksesi sen leviämisen, sinun tulisi välttää tiettyjä tapoja ja elintarvikkeita hoidon aikana. Sinun tulisi välttää tupakointia ja elintarvikkeita, jotka johtavat lisääntyneeseen mahahapon tuotantoon, kuten kahvia, happamia mehuja, voimakkaita mausteita, paistettua, savustettua ja friteerattua ruokaa.

Mitkä elintarvikkeet tappavat Helicobacteria?

On olemassa useita elintarvikkeita, joilla on anti-Helicobacteria ominaisuudet. Esimerkiksi parsakaali sisältää antioksidanttia, sulforafaania, jolla on kyky tappaa Helicobacter pyloria. Vihreällä teellä on todistetusti bakteereja estävä vaikutus ja karpalot sisältävät antosyaaneja, jotka estävät Helicobacter pylorin tarttumista.

Yhteenveto

Helicobacter pylorin torjuminen vaatii kattavan strategian, joka voi sisältää lääkkeitä, probiootteja, elämäntapamuutoksia ja ruokavaliomuutoksia. Oikealla lähestymistavalla ja tasapainoisella ruokavaliolla keho voi palauttaa suolistoflooran tasapainon ja lievittää Helicobacter pyloriin liittyviä vaivoja.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.