Paras probiootit divertikuliittiin

Paras probiootit divertikuliittiin

Johdanto

Erityinen osa hyvinvointiamme on vatsa-suoliston terveys. Yksi tekijä, joka vaikuttaa tähän terveyteen, ovat divertikkelit, pienet ulokkeet suoliston seinämässä, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia ja kipua: sairaus, josta käytetään nimeä divertikuliitti. Darmfloran tukemiseksi ja divertikuliitin oireiden vähentämiseksi probiootit, eli elinkelpoiset mikro-organismit jotka tukevat suoliston mikrobiomia ja edistävät sen tasapainoa, voivat olla avuksi.

Mitä probiootteja divertikuliitissa?

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että probiootit, kuten Lactobacillus casei, voivat saada aikaan myönteisen vaikutuksen suoliston florassa. Maitohappofermentoituja elintarvikkeita, kuten jogurtti, kefiiri, piimä, hapanmaito ja hapankaali, voivat myös olla hyödyllisiä suoliston florassa, ja näin ollen ne voivat tukea suoliston terveyttä.

Mitä lääkkeitä käytetään divertikuliitissa?

Opiskelija, ciprofloxacin. Kutenniemi tulehduksiaan näiden lääkkeiden tarkoituksena on parantaa akuutteja hyökkäyksiä ja estää uusiutumista. Lisäksi vaikuttaa siltä, että 5-ASA-valmiste Mesalazinilla on ennaltaehkäisevä vaikutus.

Onko jogurtti hyvä divertikkeleissa?

Se, miten eri bakteerikannat välittävät positiivista vaikutusta divertikkeleissa, ei ole vielä täysin selvä. Maitohappofermentoituja elintarvikkeita, kuten jogurtea, kefiiriä, piimää, hapanmaitoa ja hapankaalia, voidaan kuitenkin suositella, koska ne tukevat suoliston floraa.

Mikä auttaa nopeasti divertikuliitissa?

Akuutissa divertikuliitin hyökkäyksessä ruokavalion muuttaminen nestepitoiseksi, esimerkiksi teeksi sokerilla ja selkeäksi liemeksi, voi auttaa lievittämään oireita. Joissakin tapauksissa myös laksatiivit voivat olla avuksi.

Johtopäätös

Loppujen lopuksi on tärkeää muistaa, että vaikka probiootit ja sopiva ruokavalio voivat olla hyödyllisiä, jokainen meistä on ainutlaatuinen, joten divertikuliitin hoito vaatii yksilöllisen tarkastelun. Probiootit ja ruokavalio, joka tukee suoliston terveyttä, voivat kuitenkin olla arvokkaita työkaluja tämän yleisen ja kivuliaan vaivan torjunnassa.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.