Mitkä probiootit ärtyvän suolen oireyhtymään?

Mitkä probiootit ärtyvän suolen oireyhtymään?

Ruoansulatuskanavalla on ratkaiseva rooli kehossamme ja se vaikuttaa moniin terveytemme aspekteihin. Yleinen vaiva, joka vaikuttaa suolistoon, on ärtyvän suolen oireyhtymä. On erilaisia ​​tapoja torjua ärtyvän suolen oireita, ja probiootit ovat yhä suositumpi ratkaisu. Tässä artikkelissa keskitymme tarkemmin aiheeseen "mitkä probiootit ärtyvälle suolelle?"

Mitkä probioottiset bakteerikannat ovat osoittautuneet hyödyllisiksi ärtyvälle suolelle?

On havaittu, että tietyillä probioottisilla bakteerikannoilla on positiivinen vaikutus ärtyvän suolen oireyhtymään. Nämä sisältävät pääasiassa bifidobakteereja ja lactobacillus-bakteereita, mutta myös E. coli- ja Enterococcus faecalis -bakteereja. Myös useiden probioottisten bakteerikantojen yhdistelmä voi olla hyödyllinen.

Mitkä suolistobakteerit puuttuvat ärtyvän suolen oireyhtymästä?

On havaittu, että ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsiviltä usein puuttuvat suojaavat maitohappobakteerit sekä lajit, jotka ravitsevat suolen limakalvoa tai ovat tärkeitä immuniteettiin liittyviä bakteereja, kuten ei-taudinaiheuttajat E. coli.

Mikä on parasta ärtyvän suolen oireyhtymään?

Buscopan® Butylscopolamine, Carmenthin® piparminttu- ja kuminöljyllä sekä Chiana®-kapselit piparminttuöljyllä ovat saaneet "erittäin hyvän" arvosanan Ökotestin ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa. Näiden valmisteiden teho on vahvistettu.

Mikä todella auttaa ärtyvän suolen oireyhtymän aiheuttamaan ripuliin?

Lääkkeiden lisäksi luonnolliset aineet, kuten piparminttuöljy, kurkuma, mirha tai kamomilla ovat osoittautuneet tehokkaiksi ärtyvän suolen oireyhtymän aiheuttaman ripulin hoidossa. Voimakkaassa ripulissa pellavansiemenet voivat auttaa sitomaan suolistosta liikaa vettä ja pitämään ulosteet pehmeinä.

Mitä lääkkeitä ärtyvän suolen oireyhtymän aiheuttamaan ripuliin?

IMODIUM® akut lingual -imeskelytabletteja voidaan käyttää akuutin ripulin hoitoon ärtyvän suolen oireyhtymässä. Ne liukenevat nopeasti kielelle, joten ne voidaan ottaa ilman vettä.

Päätösajatukset

Yhteenvetona voidaan sanoa, että on olemassa useita probiootteja ja lääkkeitä, jotka voivat auttaa ärtyvän suolen oireyhtymässä. Tiede on tässä aiheessa vielä suhteellisen alkuvaiheessa, mutta nykyiset havainnot tarjoavat jo monille ihmisille helpotusta oireistaan. Jotta saisit parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinun tilanteeseesi, sinun pitäisi aina kääntyä lääkär

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.