Milloin probiootteja ei pidä ottaa

Milloin probiootteja ei pidä ottaa

Probiotit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan niiden monien terveydellisten etujen vuoksi, erityisesti ruoansulatukseen ja suoliston hyvinvointiin liittyen. Ne ovat eläviä mikro-organismeja, jotka voivat tarjota useita terveysvaikutuksia, jos niitä syödään riittävästi. Mutta milloin probiootteja ei pitäisi ottaa? Käsittelemme joitakin näkökulmia tässä artikkelissa.

Milloin probiootteja ei pitäisi ottaa?

Vakavasti sairaat ja heikentyneen immuunijärjestelmän omaavat ihmiset eivät yleensä saisi ottaa probioottisia tuotteita. Vaikka Lactobacillus-kannat ovat yleensä turvallisia ja ovat olleet osa ruokavaliotamme jo vuosisatojen ajan, jotkut uudemmat probioottikannat, jotka on saatu ulostenäytteiden eristämisellä, voivat aiheuttaa riskejä. Siksi tätä probioottityyppiä nautittaessa on oltava varovainen.

Voiko probioottien käytössä tehdä jotain väärin?

Probioottien nauttiminen voi todellakin aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, etenkin jos niitä otetaan ylenpalttisesti. Liian suurien määrien probioottien ottaminen voi johtaa epätasapainoon suoliston bakteerikannassa ja oireissa, kuten turvotuksessa ja sekavuudessa.

Voiko probiootteja ottaa huolettomasti?

Yleisesti ottaen probiootit kuten Lactobacillus suoliston terveyden parantamiseksi ovat useimmille ihmisille turvallisia ja hyvin siedettyjä. Sivuvaikutukset ovat äärimmäisen harvinaisia. On kuitenkin tärkeää olla huolellinen valittaessa oikeaa probioottia ja annostellessa sitä.

Milloin probiootit ovat vasta-aiheisia?

Tietyissä terveydentiloissa probioottien käyttöä ei suositella. Näitä ovat vakavat sairaudet, immunosuppressio eli immuunijärjestelmän toiminnan alentaminen, ja henkilöt, joilla on keskuslaskimokatetrit tai perifeeriset katetrit. Näissä ryhmissä on riski systeemiseen siirtoon probioottihoitojen jälkeen.

Mitä probioottien nauttimisessa pitää huomioida?

Probioottien maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi yksi tutkimus suosittelee niiden ottamista tyhjään vatsaan, puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä ateriaa. Ateria, joka sisältää jonkin verran rasvaa, voi

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.