Mitkä probiootit kystiittiin?

Mitkä probiootit kystiittiin?

Probiotikoiden rooli terveellisen suolistoflooran ylläpitämisessä on osoittautunut keskeiseksi tekijäksi virtsatietulehduksen ehkäisyssä ja hoidossa. Mutta mitkä probiootit ovat tehokkaimpia virtsatietulehduksissa, ja miksi? Selvitetään asiaa tarkemmin.

Lactobacillus-bakteerien merkitys virtsatietulehduksessa

Jotkin probioottiset Lactobacillus-kannat ovat merkittäviä virtsatietulehduksen ehkäisyssä ja uusien tulehdusepisodien estämisessä. Näiden probioottien lisäksi tiettyjä lääkekasveja voidaan käyttää hoidossa. Esimerkiksi on osoitettu, että karpalo, Orthosiphon ja pieni hawkweed hallitsevat antibakteerisia ominaisuuksia ja voivat olla hyödyllisiä virtsatietulehduksen hoidossa.

Mitkä suolistobakteerit aiheuttavat virtsatietulehdusta?

Kiinnostavaa kyllä, Escherichia coli -bakteeri, tutummin E. coli, on vastuussa noin 80 prosentista kaikista virtsatietulehduksista. Nämä bakteerit kuuluvat luontaiseen suolistoflooraamme ja voivat siirtyä suolen loppuosasta virtsaputkeen.

Mitkä maitohappobakteerit aiheuttavat virtsatietulehdusta?

Virtsatietulehdusten ehkäisyyn käytetään joskus maitohappokuureja. Maitohappokuurit vähentävät pH-arvoa emättimessä, mikä estää taudinaiheuttavien bakteerien lisääntymisen ja samalla vahvistaa emättimen mikroflooraa.

Mitkä probiootit ovat hyviä virtsarakolle?

Probiootit, erityisesti maitohappobakteerit, joita löytyy elintarvikkeista kuten kefiiristä, hapankaalimehusta tai lisäravinteena apteekista, sekä prebiootit (kuitu), voivat tukea suoliston mikroflooraa ja immuunijärjestelmää. Ne ovat erityisen hyödyllisiä, jos suolistofloora on vaurioitunut antibioottien ottamisen vuoksi.

Mikä tappaa bakteerit virtsarakossa?

Riittävä nesteen saanti ja säännöllinen virtsaaminen ovat avainasemassa bakteerien huuhtelemisessa virtsarakosta. Munuais- tai virtsarakkoteiden käyttö, joista suositellaan juomaan noin 2-3 litraa päivässä, on myös hyödyllistä.

Yhteenveto

Probiotikoiden tärkeää roolia suolistoflooran terveydessä ja virtsatietulehduksen ehkäisyssä ja hoidossa ei voida sivuuttaa. Myös tieto siitä, mitkä bakteerit aiheuttavat infektion ja miten niitä voidaan tehokkaasti torjua, on tärkeää. Oikeilla tiedoilla ja hoitovaihtoehdoilla virtsatietulehduksia voidaan torjua tehokkaasti.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.