Mitkä probiootit ilmavaivoihin?

Mitkä probiootit ilmavaivoihin?

Johdanto

Nykyään probiootteja käytetään yhä useammin apuna vatsa- ja suolisto-ongelmiin. Mutta mitkä probiootit ovat parhaita ilmavaivoihin? Vastaus saattaa yllättää ja riippuu pitkälti siitä, millaisia suolistobakteereja nautit.

Mitkä probiootit auttavat ilmavaivoihin?

Kaikki probiootit eivät ole yhtä tehokkaita ilmavaivojen hoidossa. Asiantuntijat suosittelevat erityisesti Bifidobacterium infantis:n ja Lactobacillus casei Shirota:n nauttimista ilmavaivojen helpottamiseksi. Nämä probioottiset bakteerit tukevat aktiivisesti suoliston toimintaa ja auttavat torjumaan suolistossa olevaa ylimääräistä kaasua.

Voivatko probiootit auttaa ilmavaivoihin?

Probiotit ovat erittäin tehokkaita ilmavaivojen hoidossa ja voivat lievittää oireita myös pitkäkestoisesti. Ne suojaavat suoliston limakalvoa ja auttavat tasapainottamaan ruoansulatus-toimintoja. Erityisesti kehitetyt multispecies-synbiotit ovat ihanteellisia ilmavaivojen ehkäisyyn ja tukevaan hoitoon, myös ärtyneen suolen oireyhtymän yhteydessä.

Mikä on paras keino voimakkaisiin ilmavaivoihin?

On olemassa monia kotikonsteja, jotka voivat auttaa lievittämään ilmavaivoja. Rauhoittavat teet kuten fenkoli, anis ja kumina ovat erityisen tehokkaita vatsakipuihin ja ilmavaivoihin. Myös kamomillatee voi lievittää oireita. Lisäksi fyysinen aktiivisuus on olennainen osa ruoansulatuksen säätelemistä ja voi siten ehkäistä ilmavaivoja.

Mikä on paras suolisto-puhdistus ilmavaivoihin?

Voimakkaiden ilmavaivojen yhteydessä suoliston puhdistus voi auttaa lievittämään oireita. Tähän tarkoitukseen soveltuvat hyvin kotikonstit kuten psylliumkuitu, pellavansiemenet tai luonnolliset laksatiivit. Aktiivihiilitabletit ovat hyvä vaihtoehto kivennäissaveille tai parantaville saville suoliston puhdistukseen ja ne voivat myös olla hyödyllisiä ilmavaivojen lievityksessä.

Mitä tehdä suolistolle ilmavaivojen varalta?

Ilmavaivoja voidaan helpottaa muutamilla yksinkertaisilla toimenpiteillä. Kuuma tee esimerkiksi fenkolista, kuminasta tai aniksesta auttaa vapauttamaan ilmavaivoja ja kramppeja. Lämmin vesipullo tai kauratyyny voivat myös lievittää kramppeja ja rauhoittaa suolistoa.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.