Mitkä probiootit allergioihin?

Mitkä probiootit allergioihin?

Johdanto: Mitkä probiootit auttavat allergioissa?

Allergiat ovat immuunijärjestelmän reaktioita, jotka laukaistaan tietyillä ympäristötekijöillä. Ne voivat heikentää elämänlaatua ja joissakin tapauksissa johtaa vakaviin terveysongelmiin. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että probiooteilla voi olla tärkeä rooli allergisten sairauksien hoidossa.

Probiootit ja allergiat

Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, joilla on positiivisia terveysvaikutuksia, kun niitä nautitaan riittävissä määrin. Erityisesti tietyt Lactobacillus paracasei -kannat voivat auttaa lievittämään allergisten sairauksien oireita. Erityisesti Lactobacillus paracasei-LP-33 -kanta näyttää olevan tehokas allergista nuhaa vastaan.

Mikä yhteys suolistoflooralla on allergioihin?

Suolistofloora viittaa mikro-organismien yhteisöön, joka elää suolistossamme. Tutkimukset ovat osoittaneet, että terve suolistofloora liittyy pienempään riskiin sairastua allergisiin sairauksiin. Terve suolistofloora voi vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa vähentämään tiettyjen aineiden allergista potentiaalia.

Mitkä suolistobakteerit auttavat allergioissa?

Tieteen mukaan Lactobacillus paracasei -kanta voi olla hyödyllinen allergioiden hoidossa. Tämä suolistobakteeri voi säädellä immuunijärjestelmää ja auttaa kehoamme reagoimaan paremmin allergeeneihin.

Mitkä probiootit auttavat siitepölyallergiassa?

Ihmisille, jotka kärsivät siitepölyallergiasta, saattaa olla hyötyä nauttia probioottista valmistetta, joka sisältää Lactobacillus paracasei LP-33:a, noin viikko ennen siitepölykauden alkua. Se voi vahvistaa kehon immuunivastetta siitepölyä kohtaan ja vähentää allergisen reaktion voimakkuutta.

Mitkä probiootit auttavat histamiini-intoleranssissa?

Histamiini-intoleranssissa tietyt probiootit, kuten Bifidobacterium infantis ja Bifidobacterium longum, voivat olla hyödyllisiä. Näillä bakteereilla on histamiinitasoa alentava vaikutus ja ne sopivat erityisen hyvin herkälle mahasuolikanavalle, erityisesti histamiini-intoleranssissa.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että probiootit voivat olla tehokas luonnollinen hoito erilaisille allergioille. Ne parantavat suolistoflooran terveyttä, vahvistavat immuunijärjestelmää ja voivat autta

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.