Mitkä probiootit atooppiseen ihottumaan?

Mitkä probiootit atooppiseen ihottumaan?
Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, jotka, kun niitä nautitaan riittävästi, voivat olla hyödyksi terveydelle. Nämä pienet hyödylliset bakteerit ja hiivat voivat vaikuttaa positiivisesti terveyteemme, mukaan lukien ihomme terveyteen. Tässä artikkelissa tarkastelemme niitä probiootteja, jotka saattavat olla merkityksellisiä atooppisen ihottuman yhteydessä ja miten ne toimivat.

Mitä roolia probiooteilla on atooppisessa ihottumassa?

Probiootit, erityisesti Lactobacillus rhamnosus LB21 ja Lactobacillus rhamnosus SP 1, saattavat olla tehokas hoitokeino atooppiseen ihottumaan. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että näiden kahden probioottikannan paikallinen käyttö voi tehokkaasti lievittää oireita atooppisesta ihottumasta kärsivillä aikuisilla.

Mitkä probiootit ovat hyviä iholle?

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyt bakteerikannat voivat vaikuttaa positiivisesti ihomme mikrobistoon. Erityisen lupaavia ihon terveyden edistäjiä näyttäisivät olevan Lactobacillus acidophilus W22, W37 ja W55 sekä Bifidobacterium bifidum W23.

Mitä suolistobakteereja puuttuu atooppisessa ihottumassa?

Atooppisessa ihottumassa ihon mikrobiotassa on usein epätasapaino, jossa ihon ystävällisten bifidobakteerien ja laktobasillien määrä on merkittävästi vähentynyt. Tämä mahdollistaa haitallisten bakteerilajien, kuten Staphylococcus aureuksen, leviämisen, joka voi mahdollisesti aiheuttaa iho-ongelmia.

Osta Probiootit - Maitohappobakteerit

Mitkä probiootit ihottumaan?

Probioottiset hoidot voivat olla hyödyksi myös sellaisissa ihotilaisuuksissa kuten seborrooinen ihottuma. Sekä paikallinen hoito (käyttäen elottoman Vitreoscila filiformis -bakterin uutetta) että suun kautta otettava probiootti (Lactobacillus paracasei) ovat johtaneet oireiden, mukaan lukien punoituksen ja tulehduksen, lievittymiseen tutkimuksissa.

Yhteenveto

Probiootit saattavat olla tehokas tapa hoitaa ja ehkäistä tiettyjä ihotilaisuuksia, kuten atooppista ihottumaa. Ne edistävät hyödyllisten bakteerien tasapainoa iholla ja suojaavat sitä haitallisilta bakteereilta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki probiootit eivät ole samanlaisia ja että bakteerikantojen vaikutus voi vaihdella. Keskustele aina dermatologin tai erikoislääkärin kanssa ennen kuin aloitat probioottien käytön.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.