Valmista CBD-öljyä kotona helposti ja edullisesti

kotitekoinen CBD-öljy

Keskeiset asiat

  • Voit valmistaa CBD-öljyä kotona CBD-rikkaasta kannabiksesta tai käyttämällä CBD-kiteitä.
  • Kannabiksen valmistaminen vaatii dekarboksyloinnin ja sen yhdistämisen kantoöljyyn.
  • Alkoholiuutto on nopeampi vaihtoehto, jossa kannabis liotetaan alkoholiin ja haihdutetaan.
  • CBD-kiteistä valmistettu öljy on tehokkaampaa, mutta kalliimpaa.
  • Oman CBD-öljyn valmistamisella on etuja, kuten taloudellisuus ja annostuksen säätely, mutta myös haittoja, kuten aikaa vievä prosessi ja tarve laadukkaaseen kannabikseen.

Oman CBD-öljyn valmistaminen saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta se ei ole niin vaikeaa kuin saattaisit kuvitella! Tässä blogikirjoituksessa opastamme sinua CBD-öljyn valmistusprosessissa kotona. Varustamme sinut kaikella tarvittavalla tiedolla, jotta voit aloittaa. Oletko valmis kokeilemaan? Aloitetaan!

Kuinka valmistaa CBD-öljyä kotona

CBD-öljy saa yhä enemmän suosiota luonnollisena hoitokeinona. Vaikka voit ostaa CBD-öljyä monista kaupoista, sen valmistaminen kotona on myös melko yksinkertaista. Voit luoda oman CBD-öljysi usealla eri tavalla.


Voit valmistaa CBD-öljyä CBD-rikkaasta kannabiksesta (tunnetaan myös nimellä hamppu). Tämä menetelmä voi viedä hieman enemmän aikaa.

Sinulla on myös mahdollisuus käyttää CBD-kiteitä puhdasta CBD-öljyä varten.

CBD-öljyn valmistaminen kannabiksesta

Tätä tyyppiä varten tarvitset aitoa kannabista. Markkinoilla on saatavilla monia CBD-rikkaista kannabislajikkeista – valitse vain yksi. Ensinnäkin sinun täytyy dekarboksyloida kannabiksesi. Tämä prosessi aktivoi kasvin aineosat, jotka voidaan sitten yhdistää öljyyn. Levitä kannabiskukat leivinpaperille ja paahda niitä uunissa 240°F (noin 115°C) lämpötilassa noin 40 minuutin ajan. Varmista, etteivät kukat pala.

Kun kannabiksen dekarboksylaatio on valmis, lisää se haluamasi kantoöljyn kanssa lasipurkkiin. Kantoöljy voi olla hamppusiemenöljyä, MCT-öljyä tai vaikkapa tavallista oliiviöljyä.

Lopuksi sulje purkki tiiviisti ja säilytä sitä kaksi viikkoa viileässä, pimeässä paikassa. Kahden viikon kuluttua siivilöi öljy juustoliinan tai kahvinsuodattimen läpi, ja voilà! Olet juuri valmistanut oman CBD-öljysi.

Nopeampi vaihtoehto oman CBD-öljyn valmistukseen

Jos kahden viikon odotusaika tuntuu sinusta liian pitkältä, voit nopeuttaa prosessia niin kutsutulla alkoholiuutolla.

Kun olet ottanut kannabiksen pois uunista, voit murskata sen morttelilla. Laita kukat kulhoon ja liota niitä alkoholissa. Kasviseos tulisi olla täysin peitetty ja sekoita sitä puulusikalla noin 10 minuutin ajan.

Seos sekoittamalla liuottaa kasvin trichomit, jotka tuottavat aineita kuten CBD:tä ja terpeenejä. Nämä komponentit kuuluvat CBD-öljyysi ja kasvista uuttava alkoholi auttaa prosessissa.

Kaatat sitten seoksen kahvinsuodattimen läpi toiseen astiaan, jättäen taakse tumman nesteen.

Alkoholin erottaminen CBD:stä

Tähän vaiheeseen tarvitset vesihöyrytyskattilan. Täytä suuri kattila vedellä ja lisää uutettu neste pienempään kattilaan. Kiehauta se ja anna sen hautua noin 20 minuutin ajan.

Tulos: Alkoholi haihtuu ja jäljelle jää paksu koostumus.

Onneksi olkoon, olet juuri valmistanut oman CBD-öljysi! Voit käyttää saamaasi CBD-uutetta haluamallasi tavalla.

CBD-öljyn valmistaminen CBD-kiteistä

CBD-kiteet ovat eräänlainen eristetty aine, joka sisältää 99% puhdasta CBD:tä. Tämä tekee niistä yhden tehokkaimmista CBD-öljyn muodoista markkinoilla. CBD-öljyn valmistamiseksi nämä kiteet liuotetaan kantoöljyyn, kuten MCT-öljyyn tai hamppusiemenöljyyn.

CBD-kiteistä valmistettu CBD-öljy on usein kalliimpaa kuin muut CBD-öljyt, mutta se on myös tehokkaampaa, joten saatat tarvita vain pienen määrän saavuttaaksesi halutun vaikutuksen.

Voit valmistaa CBD-öljysi yksinkertaisesti sekoittamalla hieman kiteitä haluamaasi kantoöljyyn.

The CBD crystals (98.6%) are weighed.

Oman CBD-öljyn valmistamisen hyvät ja huonot puolet

Vaikka CBD-öljyä on kaupallisesti saatavilla, jotkut ihmiset haluavat valmistaa oman öljyn kotona. Tällä lähestymistavalla on useita etuja.

  • Ensinnäkin se voi olla taloudellisesti kannattavampaa kuin CBD-öljyn ostaminen apteekista tai verkkokaupasta.
  • Toiseksi voit säätää öljyn voimakkuutta omien tarpeidesi mukaan.

Kuitenkin CBD-öljyn valmistamisella on myös joitain haittoja. Prosessi voi viedä aikaa ja vaatii pääsyn laadukkaaseen kannabiskasvimateriaaliin. Lisäksi kannabiksen käsittelyssä on tärkeää olla varovainen, koska se voi olla haitallista hengitettynä.

Ammattimaiset CBD-valmistajat, kuten Nordic Oil, käyttävät erityisiä koneita varmistaakseen parhaan mahdollisen uuttoprosessin ja suodatuksen. He voivat eristää tarkat terpeenit ja kannabinoidit ja luoda räätälöidyn tuotteen.

Kun valmistat CBD-öljyä kotona, et voi hallita kannabinoidien tai terpeenien määrää lopputuotteessa.

Kokonaisuudessaan päätös CBD-öljyn valmistamisesta on henkilökohtainen, riippuen tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Jos sinulla on aikaa ja resursseja, se voi olla hyvä tapa säästää rahaa ja saada tehokas tuote. Muuten CBD-öljyn ostaminen kaupasta tai verkkokaupasta on paras vaihtoehto.

Päätelmä

On useita syitä, miksi sinun pitäisi valmistaa oma CBD-öljysi. Se on usein halvempaa kuin ostaminen, voit määrittää annostuksen ja vahvuuden itse, ja tiedät, että ainesosat ovat luonnollisia.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan CBD-öljyä, seuraa yllä olevia ohjeita valmistaaksesi oman öljysi kotona. Yllätyt siitä, kuinka suoraviivaista se on.

Jos haluat tuotteen, jossa on hallittu kannabinoidipitoisuus, valmiiksi sekoitettu CBD-öljy on parempi ja vaivattomampi valinta.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.