Mitä ovat terpeenit?

Mitä ovat terpeenit?

Tutustutaan terpeenihin…

Terpeenejä on löydettävissä kaikista kasveista, mukaan lukien kannabiksesta. Terpeenit antavat kasveille ja kukille omat makunsa ja tuoksunsa. Jokaisella terpeenillä on omat etunsa. Yhdessä flavonoidien kanssa terpeenit ovat niitä tuoksuja, jotka yhdistämme kasveihin. Kasvien eri kannabislajikkeilla on omat terpeenien yhdistelmät, kuinka ne aiheuttavat jokaiselle kannalle omat ainutlaatuiset tuoksunsa. Toisaalta kannabinoidit eivät tuota tuoksuja.

Terpeenit tarjoavat kasveille useita tärkeitä toimintoja: Jotkut kasvit käyttävät terpeenejä puolustusmekanismina pitäen saalistajat poissa. Monet kasvit käyttävät aromaattisia molekyylejään houkutellakseen pölyttäviä hyönteisiä (kuten mehiläisiä), jotka auttavat heitä lisääntymään. Joidenkin kasvien tiedetään vapauttavan terpeenejä stressin takia. (kyllä, jopa kasvit kokevat stressiä!)

Ja kannabikseen

Kannabiksen terpeenit ovat vastuussa kasvin tuoksusta ja mausta eli ne ovat olennainen osa sitä. Mutta terpeenit sisältävät paljon enemmän kuin vain selkeät hajut ja maut. Kannabiksen ja kannabinoidien instituutin tutkimus- ja kehitysjohtaja Dr. Ethan Russo, MD osoitti, että terpenoidipitoisuus tarjoaa ”täydentäviä farmakologisia vaikutuksia, jotka voivat vahvistaa ja laajentaa kliinisiä soveltavuuksia ja parantaa kannabisuutteiden terapeuttista indeksiä”. Tämä osoittaa, että terpeeneihin liittyy synergisiä vaikutuksia yhdistettäessä kannabinoideihin ja muihin terpeeneihin.

Tässä ovat 5 kannabiksesta yleisimmin löydettyä terpeeniä:

Limoneeni

When life gives you lemons.. saat limoneenia! Limoneeni on nestemäinen terpeeni, jota käytetään moniin tarkoituksiin. Tätä terpeeniä esiintyy yleisesti runsaasti sitrushedelmien, kuten sitruunoiden, limen ja appelsiinien kuorissa. Sitä käytetään yleisesti elintarvikkeiden tai lääkkeiden maustamiseen. Limoneenia käytetään hajusteissa ja tehokkaana liuottimena puhdistusaineissa.

Mutta vähät siitä…haluamme tietää jo sen edut!

Tutkimukset viittaavat siihen, että terpeeni nimeltä limoneeni voi tehostaa immuunijärjestelmää ja auttaa vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta. Limoneenilla on voimakkaita antioksidanttiominaisuuksia, ja se voi auttaa joidenkin syöpien hoidossa ja vähentää niiden esiintyvyyttä. Limoneeni-terpeeni ja sen etuihin kuuluvat kivun ja närästyksen lievittäminen, tehostettu ihon ja haavojen paraneminen sekä suolistossa tulehduksen vähentäminen. Se sisältää myös sieni- ja antibakteerisia ominaisuuksia, mikä osoittaa, että se voi auttaa toipumaan kylmästä tai flunssasta.

Myrseeni

Jos olet joskus kokenut kannabiksen käytön jälkeen ”sohvalukon”, siihen todennäköisesti vaikutti myrseenin vaikutukset. Myrseeniä löytyy mangoista, kannabiksesta, humalasta (kasvi), timjamista sekä monista muista kasveista. Myrseenin tuoksu on hyvin ”maanläheinen”, koska se voi maistua neilikalta, jossa on vähän maustetta. Se on ehdottomasti yksi myskinhajuisimmilta / maallisimmilta tuoksuvista terpeeneistä.

Mielenkiintoista tässä nimenomaisessa terpeenissä on, että se on ratkaiseva tekijä kannabiskasvin määrittämisessä indicaksi tai sativaksi. Niille, jotka eivät tiedä, indica-kannot tarjoavat raskaampia päihtymyksiä, mikä voi suuresti vähentää vartalokipuja. Indica-kantojen tiedetään auttavan rentouttamaan lihaksia ja aiheuttaa ruokahalua.

Sativa puolestaan ​​tarjoaa enemmän pään / aivojen pilvessä oloa, mikä antaa boostia energialle, keskittymiselle ja luovuudelle. Sativat ovat yleensä hyviä lievittämään henkistä kärsimystä, kuten masennusta, pään sumua ja ahdistusta (tietenkin, kaikki riippuu ihmisen biokemiasta siitä, kuinka kannabiksen kanta vaikuttaa ihmiseen). Kaikista kannoista, joissa on yli 0,05% myrseeniä, tulee indica. Sen vaikutuksiin kuuluu sedaatio ja rentoutuminen, mikä tekee siitä ensisijaisen tekijän kannoissa, jotka aiheuttavat ”sohvalukon”. Tämä on myös järkevää, miksi oluet, joissa on suuria määriä humalaa, voivat tehdä ihmisestä uneliaan.

Muihin myrseenin tunnettuihin vaikutuksiin ja hyötyihin kuuluvat tulehduskipulääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit ja antimutageenit.

Delta-3-kareeni

Delta-3-kareeni on melkoinen terpeeni. Jopa sen nimi kuulostaa erittäin viljellyltä tai futuristiselta. Tätä terpeeniä löytyy muun muassa kannabiksen lisäksi näiden kasvien seasta: basilika, setri, mänty, rosmariini ja paprika. Sen haju on ainutlaatuinen. Se on erittäin makea, kuten aalto tuoretta setriä ja roiske sitrushedelmää. Se saattaa usein maistua sitruunalta.

Muiden kannabiksesta löydettyjen terpeenien tavoin delta-3-kareeni on havaittu olevan tehokas hoito monenlaisiin sairauksiin. Tämä johtuu suurelta osin sen voimakkaista anti-inflammatorisesta ominaisuuksista. Tämän ominaisuuden ansiosta sitä voidaan käyttää niveltulehduksen, bursiitin, fibromyalgian ja muiden tulehduksista johtuvien tilojen hoitoon.

Anekdoottiset todisteet ja tutkimukset ovat osoittaneet, että delta-3-kareeni edistää myös luiden nopeaa paranemista. Siksi tutkijat ovat optimistisia, että sitä voitaisiin käyttää lievittämään sellaisten tilojen oireita kuin osteoporoosi ja nivelrikko. Phytotherapy Research -lehdessä julkaistun vuoden 2008 tutkimuksen mukaan delta-3-kareeni on tehokas edistämään luun kasvua ja paranemista vamman tai aliravitsemuksen jälkeen. Tutkijat päättelivät, että tätä terpeenin kykyä voidaan käyttää osteoporoosista kärsivien potilaiden hoitoon.

Eukalyptoli

Eucalyptoli, joka tunnetaan myös nimellä Cineol, on terpeeni, joka vastaa miellyttävistä ja viilentävistä tuoksista, joita löytyy eukalyptuksesta, mintusta, rosmariinista, teepuusta, mugwortista, laakerinlehdistä, makeasta basilikasta, salviasta ja joistain kannabiksikannoista. Savustettuna joku voi kokea makean, virkistävän jäähdytys maun.

Tutkimuksen mukaan tällä nimenomaisella terpeenillä on ollut antibakteerisia, anti-inflammatorisia, antioksidantti- ja syöpää estäviä ominaisuuksia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että eukalyptoli on tehokas tiettyjä bakteerikantoja vastaan, mukaan lukien Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Serratia marcescens ja Staphylococcus aureus, osoittaen sen voiman antibakteerisena aineena.

Staphylococcus aureus on vastustuskykyinen tietyille tavanomaisille antibiootti lääkkeille. Bakteerit voivat olla syy lukuisiin siihen liittyviin tiloihin, mukaan lukien märkärupi, ihon paiseet, haavainfektiot ja karvatuppitulehdus. Tutkijoiden mielestä eukalyptolin mahdollinen antibakteerinen vaikutus tarkoittaa sitä, että se rekrytoidaan lääkkeeksi torjumaan ja estämään tällaisia ​​tartuntoja kehossa.

Beeta-karyofylleeni

Oletko koskaan kuullut terpeenien tekevän kannabinoidin työtä? Beta-karyofylleenillä on kyky toimia kannabinoidina, koska se kykenee aktivoimaan CB2-reseptorikohdat endokannabinoidijärjestelmässä. CB2-reseptorien aktivointi vähentää tulehdusta, mikä vähentää kipua ja vähentää kroonisen tulehduksen aiheuttamia haitallisia seurauksia. Koska beta-karyofylleeni vaikuttaa vain CB2-reseptori kohtiin, se ei tuota psykoaktiivista pilvessä oloa.

Kuten suurin osa meistä ymmärtää, tulehdus aiheuttaa yleensä kipua. Journal of Neuropsychopharmacology sisältää vuoden 2014 julkaistun tutkimuksen, jossa tutkitaan beta-karyofylleenin kipulääke vaikutuksia hiirissä. Tutkimus kuvaa, että suun kautta annettava beta-karyofylleeni vähentää tulehduksellista kipua samalla ja vasteita sekä vähentää myös selkärangan hermotulehdusta. Tämän tutkimuksen perusteella voidaan päätellä, että beta-karyofylleeni voi olla merkittävästi riittävä pitkäaikaisten ja heikentävien kivun hoitamiseksi. Joten jos etsit vaihtoehtoa särkylääkkeille, tämä terpeeni saattaa toimia hyvin korvikkeena.

Beta-karyofylleeni on makea ja kuiva makuyhdiste, jota voi löytää monista ruokatuotteista, kuten maustepippurista, viikunasta, pottiviirasta ja roomalaisesta kamomillasta.

Humuleeni

Tarviiko sinun piristää elämääsi? Humuleeni saattaa olla terpeeni sinulle. Humuleeniä löytyy kannabiksesta, humalasta, inkivääristä, salviasta ja ginsengistä. Se on se voimakas tuoksu, jonka saat oluen juomisesta. Se antaa inkiväärille ja salvialle niiden palavan maun! Sillä on hyvät puhdistus ominaisuudet ja se voi puhdistaa huonon energian. Tupakoidessasi kantaa tällä terpeenillä, erityisesti yhdistettynä Pineneeniin, humuleeni voi lähettää aistisi suoraan metsään, joka on täynnä mäntyjä lämpimänä, autuaana päivänä.

Vaikka humuleeni saattaa tuoda halua ja kuohua sinun elämääsi, siihen liittyy myös voimakkaita parantavia vaikutuksia.

Humuleenilla on antibakteerisia, syöpää estäviä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Vuoden 2003 tutkimus osoitti, että humuleeni voi tappaa syöpäsoluja, etenkin kun se toimii synergistisesti muiden terpeenien ja kannabinoidien kanssa. Uudemmat tutkimukset osoittivat, että humuleeni oli yhtä tehokas anti-inflammatorinen kuin steroidinen lääke deksametasoni.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.