CBD-öljyn väri: miksi jotkut öljyt ovat tummempia kuin toiset?

CBD-öljyn väri: miksi jotkut öljyt ovat tummempia kuin toiset?

CBD-öljyn väri on monille ihmisille mysteeri. Miksi jotkut öljyt ovat tummempia kuin toiset? Mitkä tekijät vaikuttavat CBD-öljyn väriin? Tässä blogikirjoituksessa vastaamme näihin kysymyksiin ja selitämme eri tekijät, jotka vaikuttavat CBD-öljyn väriin. Selitämme myös, miksi jotkin öljyt ovat tummempia kuin toiset ja mitä se merkitsee terveydellesi.

Miten CBD-öljyn eri värit syntyvät?

CBD-öljyn väri vaihtelee vaaleankeltaisesta tummanruskeaan. Öljyn väri riippuu muutamista tekijöistä, kuten CBD-uutteen tyypistä, käytetystä uuttomenetelmästä ja ajasta, jonka öljy on altistunut ilmalle.

Uuttomenetelmä: Käytetty uuttomenetelmä voi myös vaikuttaa CBD-öljyn väriin. Esimerkiksi CO₂:lla uutetut öljyt ovat yleensä kevyempiä kuin etanolilla uutetut.

Altistuminen ilmalle: Öljyn väriin voi vaikuttaa myös se, kuinka kauan se on alttiina ilmalle. Öljyt, jotka ovat alttiina ilmalle pidemmän aikaa, voivat tummua.

Minkä väristä CBD-öljyn pitäisi olla?

CBD-öljyn väri voi vaihdella, eikä öljyn tarkkaa väriä ole aina mahdollista määrittää. Useimpien öljyjen pitäisi kuitenkin olla väriltään vaaleankeltaisia tai kullankeltaisia. Tummemmat öljyt voivat olla tehottomampia tai huonolaatuisempia.

Suodatuksella on suuri merkitys

Suodatuksella on suuri merkitys CBD-öljyn värin kannalta. Öljyn valmistukseen käytetty kasviaines voi vaikuttaa väriin, samoin kuin uuttomenetelmä. Jotkin öljyt ovat tummempia, koska ne on suodatettu vähemmän, kun taas toiset ovat vaaleampia, koska ne sisältävät vähemmän kasviainesta.

Esimerkiksi raaka hamppuöljy on tummanvihreää, koska sitä ei ole suodatettu lainkaan. Öljy uutetaan kasvimateriaalista puristamalla tai murskaamalla, ja saatu öljy sisältää kaikki kasvin ainesosat, myös klorofyllin.

Suodatus määrittää myös sen, muuttuuko maku miedommaksi vai katkerammaksi. Paremmin suodatetuissa öljyissä on maanläheinen, mieto maku. Tummemmat, vähemmän suodatetut öljyt maistuvat yleensä kitkeriltä.

Myös kantajaöljyt voivat vaikuttaa CBD-öljyn väriin.

Kylmäpuristettu hampunsiemenöljy on puolestaan vaaleanvihreää, mutta kun se sekoitetaan ruskeaan CBD-uutteeseen, se saa kultaisen värin. MCT-öljyn kanssa sekoitettujen öljyjen väri on vielä vaaleampi.

Onko värillä merkitystä terveydellemme?

Yleensä sekä tummemmat että vaaleammat öljyt sisältävät CBD:tä, joten teoriassa niillä pitäisi olla sama vaikutus. Tummempi öljy sisältää kuitenkin paljon enemmän kasviainesta, mikä vaikuttaa makuun ja voi myös vaikeuttaa kannabinoidien imeytymistä elimistöön. Tummemmat öljyt voivat myös todennäköisemmin aiheuttaa vatsavaivoja.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.