Optimaalinen antibioottien ja probioottien välinen aika

Optimaalinen antibioottien ja probioottien välinen aika

Antibiootit ovat elintärkeitä ja niitä ei voida kuvitella nykypäivän lääketieteestä. Ne voivat kuitenkin häiritä suolistomme mikrobistoa. Probiootit palauttavat tasapainon. Siksi on tärkeää tietää, milloin ja miten nämä kaksi tärkeää lääkettä tulisi ottaa.

Kuinka suuri pitäisi olla väli antibioottien ja probioottien ottamisen välillä?

Antibioottien ja probioottien samanaikainen ottaminen ei ole suositeltavaa, koska antibiootti voi heikentää probiootin positiivisia vaikutuksia. Yleisesti ottaen suositellaan, että antibioottien ja probioottien ottamisen välillä olisi 2-3 tunnin väli. Lisäksi probioottia tulisi käyttää 14 päivää pidempään kuin antibioottia, jotta suoliston mikrobisto saisi tukea.

Voiko antibiootteja ja probiootteja ottaa samanaikaisesti?

Tulisi varmistaa, että probiootit otetaan kaksi tai kolme tuntia antibiootteja jälkeen. Jos ne ottaa suoraan, on vaarana, että antibiootti kumoaa probioottien parantavat vaikutukset tappamalla probioottiset bakteerit.

Yhteenveto

Lopuksi on syytä huomata, että antibiootteja ja probiootteja tulisi ottaa samaan aikaan, mutta niiden välillä tulisi olla kaksi tai kolme tuntia. On erittäin tärkeää jatkaa probioottien käyttöä myös antibioottihoidon lopettamisen jälkeen, jotta suolen mikrobisto pysyy tasapainossa. Konsultoi lääkäriäsi tai apteekkaria saadaksesi sinulle optimaalisen annostuksen.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.