Miksi D3-vitamiinia ja K2-vitamiinia pitäisi ottaa yhdessä ?

Miksi D3-vitamiinia ja K2-vitamiinia pitäisi ottaa yhdessä ?

puutosoireet Älä kopioi viestiä: Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa tietoa D3- ja K2-vitamiinien yhteisvaikutuksista, eikä sitä tule pitää lääketieteellisenä neuvona.

Johdanto

Vitamiinit ovat elintärkeitä ravinteiden lähteitä, jotka ihminen tarvitsee pitääkseen kehonsa terveenä. Niistä D3-vitamiini ja K2-vitamiini ovat erityisen kiinnostavat, koska ne yhdessä vaikuttavat moniin kehon prosesseihin. Siinä missä D3-vitamiini auttaa säätelemään kaliumin ja fosforin tasapainoa kehossa ja vahvistaa immuunijärjestelmää, K2-vitamiini ohjaa kalsiumia pois verisuonista ja ohjaa sen luustoon. K2-vitamiini auttaa myös säilyttämään sydämen ja verisuonten terveyden.

Miksi D3-vitamiinia ja K2-vitamiinia pitäisi ottaa yhdessä?

K2-vitamiini estää veressä olevaa kalsiumia kerrostumasta valtimoiden seinämiin, pitäen täten verisuonet puhtaina. Suurina annoksina ravintolisänä otettavan D-vitamiinin kanssa tulisi aina ottaa K2-vitamiinia, jos vain mahdollista. Tämä yhteisvaikutus parantaa kalsiumin imeytymistä ja estää kalsiumin kerääntymisen paikkoihin, joissa sitä ei tarvita.

Miksi D3-vitamiinia pitäisi ottaa yhdessä K2:n kanssa?

D3- ja K2-vitamiinit ovat hyvin integroituneita kalsiumaineenvaihdunnan säätelyssä. Niiden synergiaa voidaan kutsua kofaktoriksi. K2:n puuttuminen voi johtaa liiallisen kalsiumin kerääntymiseen verisuoniin ja elimiin, mikä pitkässä juoksussa voi johtaa kalkkeutumiseen, munuaiskiviin ja valtimonkovettumatautiin.

Mitä tapahtuu, jos otat D3-vitamiinia ilman K2:ta?

D3-vitamiinin ottaminen ilman K2-vitamiinia voi johtaa kalsiumin kerääntymiseen verisuonten seinämiin, mikä voi johtaa arterioskleroosiin ja muihin kalsiumin kerääntymiseen liittyviin ongelmiin. Lisätietoa tästä aiheesta löydät täältä.

Tärkeää: K-vitamiinivalmisteita ei tulisi käyttää henkilöille, jotka käyttävät antikoagulantteja (kumariinityyppisiä lääkkeitä). Tämä voi heikentää lääkityksen vaikutusta.

Voit lukea tästä lisää kohdasta Yhteisvaikutukset lääkkeiden kanssa.

Mitä tapahtuu, jos otan liikaa D3-vitamiinia ja K2-vitamiinia?

Liiallinen D-vitamiinin saanti voi johtaa elimistön kalsiumpitoisuuden nousuun (hyperkalsemia), mikä voi aiheuttaa akuuttia pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, vatsakramppeja, oksentelua tai vakavissa tapauksissa munuaisvaurioita, sydämen rytmihäiriöitä, tajuttomuutta ja jopa kuoleman. Lisää tietoa D-vitamiinin yliannostuksesta voit lukea täältä täältä.

Yhteenveto

Kuten huomaat, D3- ja K2-vitamiinien yhteisvaikutus on elintärkeä terveytemme kannalta. Kuitenkin, niiden annostus ja mahdolliset haittavaikutukset pitää aina ottaa huomioon otettaessa niitä ravintoaineina tai lisäravinteina. Keskustele lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa ennen minkään ravintolisän käyttöönottoa.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.