Kenen pitäisi ottaa omega-3:aa?

Kenen pitäisi ottaa omega-3:aa?

Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä terveydellemme, mutta keho ei pysty tuottamaan niitä itse. Siksi niitä on saatava ruoasta tai täydennysravinteista. Omega-3-rasvahappoja suositellaan erityisesti sydämen terveyden, aivojen toiminnan ja tulehdustilojen hallinnan tukemiseen.

Onko omega-3:n ottaminen turvallista?

Monet ihmiset miettivät omega-3:n turvallisuutta. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on vahvistanut, että päivittäinen enintään 5 gramman EPA:n ja DHA:n yhteissaanti, tai 1,8 gramman erillinen EPA:n saanti, on turvallista aikuisille. Tämä tarkoittaa, että omega-3:n nauttiminen valmistajan ohjeiden mukaisesti on yleisesti ottaen turvallista.

Kenen ei pitäisi käyttää omega-3:aa?

Omega-3-rasvahappojen käyttö voi olla kuitenkin arveluttavaa tietyissä terveydellisissä tilanteissa. Esimerkiksi henkilöiden, joilla on kohonnut kolesterolitaso, heikentynyt immuunipuolustus tai lisääntynyt verenvuototaipumus, tulee olla varovaisia. Myös sydämen rytmihäiriöitä sairastavien on syytä keskustella lääkärin kanssa ennen omega-3-lisien käyttöönottoa.

Milloin minun pitäisi ottaa omega-3:a?

Omega-3-rasvahapot kannattaa ehdottomasti nauttia aterian yhteydessä. Rasvat imeytyvät parhaiten, kun ne otetaan yhdessä muiden ruoka-aineiden kanssa, mikä edistää niiden tehokasta hyödyntämistä kehossa. Tyhjään vatsaan nautittuna rasvojen imeytyminen voi jäädä puutteelliseksi, jolloin niiden hyödyt eivät toteudu toivotulla tavalla.

ostaa omega 3 kalaöljykapseleita

Miten omega-3:n puute ilmenee?

Omega-3-rasvahappojen puutteella voi olla monenlaisia negatiivisia vaikutuksia terveyteen. Tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi iho-ongelmat, hiustenlähtö, alttius infektioille sekä keskittymisvaikeudet. Myös tulehdustilat voivat yleistyä, kun kehossa ei ole riittävästi omega-3-rasvahappoja torjumassa tulehduksia.

Johtopäätökset ja suositukset

Omega-3-rasvahappojen hyödyt ovat moninaiset, ja niiden säännöllinen käyttö voi edistää terveyttä monella tasolla. Mikäli et saa riittävästi omega-3-rasvahappoja ruokavaliostasi, suosittelemme harkitsemaan täydennysravinteiden käyttöä. Esimerkiksi Nordic Oilin Omega-3-kapselit, jotka sisältävät korkealaatuista kalaöljyä 1220 mg annosta kohden, voivat olla erinomainen vaihtoehto omega-3:n saannin varmistamiseksi.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.