Mitä on lääkekannabis?

Mitä on lääkekannabis?

Mitä on lääkekannabis?

Lääkekannabis on lääketieteellisiin tarkoituksiin määrättävä kannabisvalmiste, joka sisältää psykoaktiivisia ainesosia, kuten THC:tä ja CBD:tä. Sen käytön tavoitteena on lievittää erilaisia sairauksien aiheuttamia oireita ja parantaa potilaan elämänlaatua. Lääkekannabiksen määräämiseen tarvitaan aina lääkärin erityislupa. Muista, että keskusteluja terveysvaikutuksista tulee käydä aina terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Mitä lääkekannabis sisältää?

Lääkekannabiksen uskotaan tarjoavan rentoutumista, mielen avartumista ja parannettua yhteenkuuluvuuden tunnetta. Käyttäjän iän ja terveydentilan on todettu vaikuttavan niin positiivisten vaikutusten esiin tulemiseen kuin negatiivisten haittojen riskiin.

Mihin kaikkeen kannabis auttaa?

Käytännön kokemukset ja tutkimukset viittaavat siihen, että lääkekannabis voi auttaa monenlaisissa tilanteissa. Niitä ovat esimerkiksi oireiden lievitys kiputiloissa, ahdistuneisuuden väheneminen ja uni-ongelmien helpottuminen. Jokaisen potilaan kokemus on yksilöllinen ja siksi hoidon teho vaihtelee.

Kuka saa määrätä lääkekannabista?

Suomessa lääkekannabista voivat määrätä lääkärit erityislupahakemuksen kautta, mikäli muut hoitokeinot eivät ole tuoneet toivottuja tuloksia. Valvira valvoo lääkärien antamien reseptien asiaankuuluvuutta ja pyrkii takaamaan turvalliset käytännöt sekä potilaille että terveydenhuoltojärjestelmälle.

Mitä kannabis maksaa?

Hinta vaihtelee tuotteen laadun mukaan ja katukaupassa voi gramman hinta liikkua 5–30 euron välillä. Yksi gramma lääkekannabista voi riittää keskimäärin 3–5 käyttökertaan.

Tässä artikkelissa esitetyt tiedot ovat yleisiä ja ne voivat vaihdella riippuen potilaan olosuhteista ja tarpeista. Tarkempaa tietoa lääkekannabiksen määräämisestä, saatavuudesta ja käyttötarkoituksista saat keskustelemalla lääkärin kanssa käyvä huolellinen ja yksilöllinen harkinta. Lisätietoja lääkekannabiksesta löydät Fimean sivuilta.

Opi lisää CBD-öljyn vaikutuksesta ja hyödyistä mielenterveysongelmiin tai tutustu vaihtoehtoisiin tuotteisiimme, kuten luonnolliseen CBG-öljyymme, joka tarjoaa oman ainutlaatuisen tukensa.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.