Milloin omega-3:n ottaminen tulisi aloittaa raskauden aikana?

Milloin omega-3:n ottaminen tulisi aloittaa raskauden aikana?

Omega-3-rasvahapot ovat keskeisiä monille kehon toiminnoille, ja niiden saanti on erityisen tärkeää raskauden aikana. Omega-3:n, erityisesti DHA:n, saannin on osoitettu tukevan sekä äidin että sikiön terveyttä. Monet odottavat äidit miettivät, milloin omega-3:n käyttö raskausaikana tulisi aloittaa. Asiantuntijoiden suositusten mukaan omega-3 DHA:n määrän lisääminen elimistössä olisi hyvä aloittaa jo ennen raskautta.

Milloin on paras aika ottaa omega-3?

Omega-3:n ottaminen kannattaa ajoittaa aterian yhteyteen, jotta rasvahapot imeytyvät tehokkaammin. Rasvan sulatus ei stimuloidu kunnolla tyhjään vatsaan, mikä voi johtaa siihen, että arvokkaista rasvahapoista vain pieni osa imeytyy. Näin ollen suositeltava ajankohta omega-3:n nauttimiselle on yleensä aamupala tai muu pääateria.

Mitä tapahtuu, jos et ota omega-3:a raskauden aikana?

Omega-3-rasvahappojen riittävä saanti raskauden aikana on tärkeää, sillä ne auttavat ehkäisemään useita lasten allergioita ja immuunijärjestelmän sairauksia, kuten neurodermatiittia ja astmaa. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, että raskauden aikana nautitut omega-3:t voivat vähentää merkittävästi lapsen riskiä sairastua näihin sairauksiin myöhemmin elämässä.

ostaa omega 3 kalaöljykapseleita

Milloin on paras aika ottaa omega-3?

Omega-3-rasvahappojen, erityisesti kalaöljykapseleiden, suositellaan nautittavan aamulla energiatason nostamiseksi koko päiväksi. Tässäkin tapauksessa on tärkeää, ettei kapseleita nautita tyhjään vatsaan, vaan yhdessä aamupalan kanssa parhaan imeytymisen takaamiseksi.

Kuinka kauan DHA:ta pitäisi ottaa raskauden aikana?

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan DHA:n saanti on erittäin tärkeää koko raskauden ja imetyksen ajan. DHA:tä tulisi siis nauttia säännöllisesti erityisesti raskauden 25. viikosta alkaen aina imetyksen päättymiseen asti. Tämä auttaa tukemaan sikiön aivojen ja silmien kehitystä sekä ylläpitämään äidin terveyttä.

Yhteenveto

Omega-3:n, erityisesti DHA:n, saanti on tärkeää sekä äidin että lapsen hyvinvoinnille raskauden ja imetyksen aikana. Omega-3:n ottaminen kannattaa aloittaa jo ennen raskautta ja jatkaa sitä säännöllisesti. Ajoittamalla omega-3:n saannin aterioiden yhteyteen voi parantaa rasvahappojen imeytymistä. Harkitse Nordic Oilin Omega-3 kapseleiden, joissa on 1220 mg kalaöljyä annosta kohden, käyttöä päivittäisen omega-3:n saannin takaamiseksi.

Takaisin blogiin

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältämät tiedot on koottu hyvässä uskossa, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Se ei korvaa ammattitaitoista lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. Kysy aina lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon tarjoajalta, jos sinulla on lääketieteellistä tilaasi koskevia kysymyksiä.