Kannabis ja ajantaju

Kannabis ja ajantaju

Suurin osa ihmisistä on perehtynyt kannabiksen ajantajua muuttaviin ominaisuuksiin, mutta miksi näin tapahtuu?

Useimmat kannabiksen kuluttajat ovat kokeneet ajan hidastumisen pilvessä ollessaan. Monet käyttäjät kertovat, että ajantaju hidastuu, jolloin minuutit voivat tuntua tunneilta. Tämä on syy stereotyyppiseen sekavuuteen ja hämmentyneeseen käyttäytymiseen, jota näet kannabiksen käyttäjillä elokuvissa. Totuus on, että THC:n käyttäminen pitää sinut ajan tasalla ajatustesi kanssa ja täysin hetkessä mukana.

Kannabis vaikuttaa yksilöihin eri tavoin, mutta suurimmaksi osaksi se hidastaa käsitystämme ajasta, kun kiinnität enemmän huomiota ympäristöösi. Taiteilijat pitävät tätä ilmiötä täydellisenä inspiraationa tehdä enemmän taidetta ja tuntea luovuuttaan.

Vaikuttavatko aikahavainnot vähemmän raskaiden marihuanan kuluttajien keskuudessa

On vaikea sanoa tarkkaa syytä siihen, miksi kannabiksen koviin kuluttajiin ajantaju vaikuttaa vähemmän. Mikään tutkimus ei voi kattaa kaikkien kannabiksen käyttäjien kokemuksia. Jotkut käyttäjät tuntevat silti ajan hidastumisen joka kerta, kun he sytyttävät sätkän, ja jotkut kokevat sitä vähemmän. Jotkut nauttivat ajan tunteen hidastumisesta ja hetkessä olemisesta, ja jotkut ihmiset ärtyvät. Joissain tapauksissa, jos usein kannabista käyttävä kuluttaja ottaa toleranssi tauon, heistä tulee herkempiä THC:lle, kun he alkavat kuluttaa uudestaan.

Teoria: kannabis häiritsee kehon vuorokausirytmiä

Tutkijat ovat saattaneet selvittää yhden syyn miksi kannabinoidit saa ihmiset ajattelemaan, että aika hidastuu; ne häiritsevät kehon sisäistä kelloa. Vuorokausirytmi on kehosi sisäinen kello. Sitä hallitsevat neuronit aivojen alueella, jota kutsutaan suprakiasmaattiseksi ytimeksi (SCN). SCN käyttää normaalisti pimeyttä ja valoa sisäisen kellon nollaamiseen. Näin selitämme aikaerorasituksen, ja se tapahtuu, kun kuljet pitkän matkan ja kamppailet sopeutuaksesi uuteen aikavyöhykkeeseen

Tutkijat havaitsivat, että SCN-hermosoluissa on reseptoreja kannabinoideille. Tutkimuksessa tutkijat sijoittivat 42 hiirtä täydelliseen pimeyteen 2 viikon ajaksi. Tämä tehtiin niiden sisäisten kellojen synkronoimiseksi. Tämä jatkui, kunnes eläimet kiertyivät aktiivisten ja passiivisten vaiheiden läpi, jotka kumpikin kestävät noin 12 tuntia. Sitten tutkijat osoittivat valon joihinkin häkkeihin pian sen jälkeen, kun hiiret olivat saavuttaneet aktiivisen vaiheen. Hiirillä, joille laitettiin aivo-injektioissa kannabinoideja ennen valotusta, esiintyi huomattavasti vähemmän vaiheviivettä kuin hiirillä, joita ei alistettu valolle. Ne aktivoituivat vain tuntia myöhemmin kuin ne, joita ei alistettu valolle.

Sitten tutkijat katsoivat itse SCN-soluja lisäämällä kannabinoideja hiiren SCN-soluihin petri-maljassa. Tutkijat kertoivat, että solut aktivoituivat noin 50% useammin, kun ne altistettiin kannabinoideille. Tämä lisääntynyt aktiivisuus todennäköisesti häiritsee elävän hiiren vuorokausirytmiä.

Pääpointti

Vaikka pääteltiin, että ajan vääristymistä tapahtuu säännöllisesti ja harvoin kannabiksen käyttäjillä, kannabiksen vaikutuksella ajan havaitsemiseen on edelleen epävarmat tulokset. On olemassa muutamia teorioita siitä, miksi tämä tapahtuu. Yksi näistä teorioista laskee yksilöllisen aivokemian. THC:n nousu aivoihin aiheuttaa lisääntymisen välittäjäaineiden, etenkin glutamaatin, tuotannossa. Glutamaatti on osittain vastuussa siitä, miten me havaitsemme ajan, aiheuttaen sen tuntevan liikkuvan nopeammin.

Lyhyesti, ota iisisti, älä jämähdä liikaa tutkimuksiin ja tieteeseen, vaan elä tässä hetkessä, ole kiitollinen ja jätä mielialavaihtelut rannalle!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.