⚡️BLACK FRIDAY TARJOUKSET NYT LIVE⚡️

Jopa 70 % alennus bestsellereistämme.

5 tapaa nostaa gastronomiasi määrää

5 tapaa nostaa gastronomiasi määrää

Lisää CBD jokapäiväiseen ruokaasi ja juomaasi ja arvosta kannabiksen ja hampun gastronomista historiaa. Tutustu joihinkin ikivanhoihin hampun resepteihin.

Niin paljon kuin nautinkin kasvisruoan ja luonnollisen lääketieteen kokeilua, nautin yhtä lailla elokuvien katsomisesta. Jotenkin audiovisuaalinen media stimuloi minussa syvällistä vaikutusta, jossa koko kokemus rikastuttaa näkemystäni elämästä.

Koska aion puhua gastronomiasta tässä artikkelissa, mieleeni tulee heti joitain elokuvia, jotka pyörivät ruoan ympärillä. Juliette Binoche ja Johnny Depp pääosissa elokuvassa Pieni Suklaapuoti, Ratatouille, rotta, joka osoitti, että kuka tahansa osaa kokata, Herkullinen elämä ja Big Night ovat joitakin kaikkien aikojen suosikkejani.

Kaikki nämä elokuvat arvostavat gastronomisia kokemuksia ja esteettisesti kuvattua ruokakulttuuria.

Mitä syödä? Mikä on paras ruokavalio? Kuinka laihtua, mutta pysyä kunnossa? Nämä ovat joitain yleisimpiä kysymyksiä, joita meillä on ruoan suhteen.

Pätkäpaasto, Keto ultra -ruokavaliot, Pescovegetarismi, Vegaaniruoka, CBD-terveyslisät ja CBD-infusoidut salaatit ja juomat, intialainen keittiö, jäätelöt ja smoothiet mehiläisten siementen täytteillä jne. ovat kaikki suosittuja hakutuloksia.

Tuntuuko sinusta, että sinut suostutellaan ja temmataan mukaan näihin trendi aaltoihin, jotka vain ajavat sinut pois siitä, mitä todella haluat syödä?

Suuntausten seuraaminen ja niihin yhtyminen ei kuitenkaan ole huono idea, mutta tietoisuus näiden suuntausten takana olevista sisäisistä tarinoista antaa meille paremman näkökulman hyvän terveyden ylläpitämiseen.

Ennen kuin paneudun aiheeseen “viisi tapaa kasvattaa gastronomian määrääsi”, anna meidän selventää joitakin termejä.

Mitä on gastronomia?

Ruoka ja kulttuuri kulkevat aina käsi kädessä. Upea ruoka on arvokkaan kulttuurin ja elämän juhlan tulos.

Wikipedian mukaan gastronomiaan kuuluu ruoanvalmistuksen ja ihmisen ravitsemuksen aistien ominaisuuksien löytäminen, maistaminen, kokeminen, tutkiminen, ymmärtäminen ja kirjoittaminen.

Ruoan ja kulttuurin suhde heijastaa maan historiaa ja ihmisten elämäntavan harmonista synkronointia. Ainesosien, valmistus taidon, ruoanlaitto tavan, tarjoilun ja hyvän syömisen tiede on gastronomia.

Gastronomit ovat ihmisiä, jotka tutkivat, puhuvat, kirjoittavat, tutkivat ruokaa ja juomia ympäri maailmaa. On syytä mainita sosiaalisen median merkittävä rooli kiinnostavan ja viihdyttävän sisällön jakamisessa. Amatööri- ja ammatti videot ihmisistä, jotka opettavat ja jakavat ruoanlaitto videoita ympäri maailmaa, ovat innoittaneet arvostamaan gastronomiaa.

Uuden, nykyaikaisen lähestymistavan löytäminen ruoanlaittoon ja ruoanvalmistukseen on kehittänyt kulttuurin, joka on sytyttänyt uudelleen ikivanhan käytännön sisällyttää siemenet, juuret, kukat ja kasvien varret terapeuttisesti arvokkaaseen ruokaan.

Tämä muistuttaa minua Hippokratesen sananlaskusta, kokonaisuuden periaatteesta. ”Olkoon ruoka sinun lääkkeesi ja olkoon lääke sinun ruokasi”

Elintapojen kehitys johtaa terveyttä ja onnea

Kun puhumme gastronomiasta, päivittäin valmistamamme ja syömämme ruoat, ruokalista, ruoanlaittotyyli, käyttämämme ainesosat, kaikki ovat peräisin esi-isiemme opetuksista. Tämä on koko perheen terveyden ja onnen perusta.

Ennen lääkkeiden käyttöä terveyttä ylläpidettiin luonnollisen ruoan, siementen, hedelmien, jyvien, siementen, pähkinöiden, kukkien, juurien, melkein koko kasvin avulla. Tämä suuntaus on saavuttamassa milleniaalit.

”Luonnollinen on tärkein väite, jonka milleniaalit yhdistää terveellisiin ruokiin.”

Tutkimusten mukaan 79% milleniaaleista kiinnittää huomiota ruoan ainesosiin ja haluaa ymmärtää terveellisiä ruokavalintoja. Aktiivisen elämäntavan etusijalle asettamisen lisäksi, he ottavat mukaan funktionaaliset elintarvikkeet ja ravintolisät osana ruokavaliota, jotka ovat kasvitieteellistä alkuperää

Hampputuotteet

Kasviperäisistä ravintolisistä puhuen hamppupohjaiset tuotteet ovat saaneet paljon huomiota.

Markkinatutkimuksen mukaan teollisten hamppu markkinoiden ennustetaan kasvavan CAGR:n ollessa 34% 4,6 miljardista dollarista 26,6 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

Kannabidioli (CBD) on runsain kannabinoidi, jota luonnossa esiintyy teollisessa hamppukasvissa ja sen uutteissa. Se ei ole psykotrooppinen, ei päihdyttävä eikä addiktoiva ja se liukenee hyvin ruoan ja ravintolisien kanssa.

EIHA-raportin (European Industrial Hemp Association) mukaan hamppuuutteet luokitellaan NF (Novel Food) uuselintarvike -ryhmään.

Mielenkiintoista on, että tämä tutkimus osoittaa myös historiallisia todisteita, jotka ovat peräisin 1400-luvulta ja joissa viitataan viitteisiin siitä, että eri kulttuurit sisälsivät kannabista ruokaansa.

Italia

De Honesta Voluptate Et Valetudine, julkaistiin vuonna 1475 jKr., Kirjoittanut Bartolommeo de Sacchi PlatinaDe on yksi vanhimmista keittokirjoista Italiasta. Kaksi kannabiksen käyttöä korostavaa lainausta ovat:

1. ”Käytä murskainta murskaamaan pilvet, jotka ovat kerääntyneet hyvän viinin tai kakun ruokana otetun sadon jälkeen”. Lisää kannabista Nard-öljyyn rauta-astiaan. Murskaa yhdessä pienessä lämmössä kunnes on mehukas. Terveysjuomaa kannabiksen nektariinista. Käsittele ruokaa varovasti ja jaa vatsalle ja päälle ”

2.Tortellini hampun kukilla. Ota hampun kukat ilman lehtiä ja paista ne pekonissa. Kun pekoni on melkein kypsynyt, lisää kukat, lopeta kypsennys, pilko kaikki, lisää raastettua juustoa yhtä paljon kuin seosta ja tee tällä täytteellä Tortelli. (resepti päivätty vuodelta 1884). Lähde: Frammento di un libro di cucina del Sec. XIV: muokattu Carducci-Gnaccarini

Puola

Tämä viite osoittaa puolalaiseen keskiaikaisen keittiön, joka sisälsi laajan valikoiman mausteita ja vihanneksia.

”Suurimman ihailun täytyy kuitenkin herättää käytettyjen vihannesten ja puutarhakasvien lukumäärällä ja monipuolisuudella. Niistä suosituimpia olivat: punajuuret, sipulit, piparjuuri, valkosipuli, myöhemmin käyttämättömät, upeassa syötössä syöneet kucmorek (kucmorka), herneet, kaali, hamppu, kumina, tilli, unikko, porkkana, kurkut, persilja, nauri , retiisi, kressi, linssit.

Yllä oleva sarja osoittaa, että puolalaista keskiaikaista ruokaa oli poikkeuksellisen hyvin varusteltu vihanneksilla ja kasviksilla, ja niiden käyttö oli melko yleistä (Peszke 1904, nro 9, s. 133-134).

Kirjallisuudessa mainitaan hampunsiemenen käyttö puolalaisessa ruokakulttuurissa

Saksa

Viittaukset saksalaiseen ruoanlaittoon, joka sisälsi perinteisiä runsaasti kannabinoideja sisältäviä tuotteita munkeille, ja mainitsee reseptin Hampun keittoa varten Keskiaikaisen Euroopan alueellisissa ruokakulttuureissa: Essien kirja.

Nova-instituutti oli Hanfgesellschaftin toimeksiannosta suorittamaan kyselyn EU:n komission pyynnöstä tietojen saamiseksi ennen toukokuuta 1997 myydyistä hampputuotteista. Lainaten: ”Hampunsiemeniä noin 200 tonnia Hampunsiemenöljyä noin 33 000 litraa hamppuvalmis” valmistetut tuotteet (välipalat, jauhot, mysli, leipä, leipomo ja pasta) n. 55 tonnia Juomat hampun kukilla / lehdillä n. 115 000 litraa Välipalat hampun kukilla noin 2 tonnia.

Ruotsi

Raportissa viitataan mainokseen, joka julkaistiin Maltos Cannabis-yrityksessä, joka oli pohjimmiltaan kannabiksen uutteen juoma World Food Industries-näyttelyssä Antwerpenissä vuonna 1894 –Maltos-kannabiksessa.

Slovakia

Kannabis Sativa L. – lehti ja siemenet sisällytettiin teiden tuotantoon soveltuvien kasvien ja niiden osien luetteloon ilman, että yrtin määrää rajoitetaan. Tämä oli Slovakian tasavallan maatalouden ja maaseudun kehittämisen ministeriön 4. joulukuuta 2015 antama virallinen lausunto. Lupa käyttää kannabista kuivattavina elintarvikkeina, keittovalmisteina, aromaattisina juomina jne.

Vatikaani

Tämä on mielenkiintoinen viittaus paavi Martin V:n Vatikaanin kokilta, joka käytti kannabisuutteita ruoanlaittoon. “Viite: On Ministrum de canapo Jean de Bockenheim, Registre de cuisine, s. 740 n ° 59. Bruno Laurioux, paavi Martin V:n kokki keitä kukkia ja lehtiä (canapo) vedessä. Kun olet valmis, paina niitä veden poistamiseksi. Lisää seos leivänmurujen ja keitetyn sipulin kanssa. Lisää hitaasti seokseen vesi, jossa canapoa keitettiin, ja lisää sahrami ja mausteet ”. Huomaa: canapo tarkoittaa kannabista.

Kestävä gastronomia

Tunnen olevani ylpeä juuri nyt, kun olen lukenut, kirjoittanut ja arvostanut kannabiksen ja hampun gastronomista historiaa ja sen merkitystä maailman eri kulttuureissa.

Kokeile CBD Mango Lassieta, Vegaani CBD munatotia, CBD-aamiainen-, lounas- ja illallis ideoita tai vain kutsua CBD keittiöösi.

Lääkekannabis-teollisuuden kasvu on hidasta huolimatta useista tutkimuksista ja kasvavasta tietämyksestä. Tämä johtuu pääasiassa monien maiden lakisääteisistä rajoituksista, jotka estävät teollisuuden kasvua. Terapeuttista käyttöä varten kannabiksen ymmärtämisessä ja saatavuudessa on tietokuilu. Lääketieteellisen kannabiksen laillistaminen voi auttaa parantamaan paikallista tuotantoa ja tarjontaa.

Kestävä gastronomia korostaa kulttuurin yhdistymistä ilmaisemaan ja jakamaan maailman luonnollista ja kulttuurista monimuotoisuutta.

YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman A / RES / 71/246 21. joulukuuta 2016 ja nimitti 18. kesäkuuta kansainväliseksi juhlalliseksi kestävän gastronomian päiväksi.

Koska COVID-19-pandemia on edelleen etenemässä ympäri maailmaa, kestävä gastronomia – juhlii kauden raaka-aineita ja tuottajia, säilyttäen villieläimet ja kulinaariset perinteet – on nykyään merkityksellisempi kuin koskaan.

Paikallisten tuotteiden mainostaminen, paikallisesti kasvatettujen hedelmien ja vihannesten valitseminen ruoanlaittoon, energiankulutuksen minimointi heti tuotantovaiheesta, kunnes ruoka saavuttaa lautasesi, vähäiset ja ympäristöystävälliset pakkaukset, välttämällä ruokahävikkiä, välttämällä muovia. Tämä kaikki koottuna yhteen on se, mitä meidän pitää saavuttaa kestävän gastronomian harjoittamisessa.

Sillä on tärkeä rooli kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa edistämällä maatalouden kehitystä, elintarviketurvan ravitsemusta, kestävää elintarviketuotantoa ja parempia ruokavalintoja sekä biologisen monimuotoisuuden säilyttämistä.

#5 Tapaa lisätä gastronomian määrääsi

Olen varma, että tunnet tunnepitoisuuden, älykkyysosamäärän, vastoinkertoimen, sosiaalisen osamäärän ja lisäät gastronomian osamäärän tähän luetteloon tullaksesi vastuulliseksi planeetan kansalaiseksi.

Lopuksi pidä mielessä nämä 5 pistettä lisätäksesi gastronomista osamäärääsi.

1. Ymmärrä kehosi rakenne:

Perinteinen kiinalainen lääketiede (TCM), antiikin Kreikan lääketiede ja intialainen Ayurveda-lääketiede uskovat yleisesti kehonrakenteen käsitteeseen, jolla tautia voidaan hoitaa.

Perinteisessä kiinalaisen lääketieteen perustuslain teoria kehitystä koskevassa tarkastelu tutkimuksessa Dongyuan Li ja Danxi Zhu Jin- ja Yuan-dynastioissa selvittivät syvällisesti qi-puutoksen, veren puutteen ja yin-puutoksen kehon rakenteet.

Kreikkalaisen lääkärin Hippokratesen (noin 460 eaa. – 370 eaa.) Hyväksi kehitetään usein teorian neljästä huumorista – verestä, keltaisesta sapesta, mustasta sapesta ja limasta – ja niiden vaikutuksesta kehoon ja sen tunteisiin.

Intialaisen ayurveda-lääketieteen peruskäsite on teoria, jonka mukaan terveys on olemassa, kun on olemassa tasapaino kolmen kehon perustavanlaatuisen elementin eli dosan välillä, nimeltään Vata, Pitta ja Kapha

Erilaisia ​​permutaatioita ja näiden kehon rakenteiden yhdistelmiä voidaan nähdä myös ihmisillä joko geneettisesti tai huonojen elämäntapojen ja ruokailutottumusten takia.

2. Syö paikallista

Kausivihannesten ja hedelmien nauttiminen on yksinkertainen ja tehokkain tapa ylläpitää hyvää terveyttä. Kun sanon kausiruokia, tarkoitan paikallista satoa.

Synkronoi itsesi luontoäidin kanssa, hän antaa meille parasta ruokaa joka kausi, ja äiti tietää parhaiten!

Suosi paikallista, vaikka olisit maailmanmatkaaja. Gastronomia on yksi matkailijoiden arvostetuimmista asioista. Yhdistyneiden Kansakuntien Maailman matkailujärjestön (UNWTO) julkaisemien tietojen mukaan ”Yli kolmannes turistien menoista on omistettu ruoalle”. Gastronomiasta on tullut strateginen ala, joka on vastuussa vaurauden, työllisyyden ja arvoketjun luomisesta.

Paljon matkustavat ihmiset voivat pitää kiinni paikallisista tuotteista sen sijaan, että etsivät kauppoja, jotka myyvät maahantuonti ruokaa. Osta paikallisia tuotteita. Tämä tapa ei vain auta sinua ylläpitämään hyvää terveyttä, vaan myös rohkaisee kestävää gastronomiaa.

3. Yritä ajatella ruokaa lääkkeeksi

Tietoisen ruokavalinnan lisäksi kuolematon positiivinen asenne elämäntavan parantamiseen voi saada sinut tuntemaan olosi hyväksi sekä mielessä että kehossa. Se voi auttaa sinua saavuttamaan luonnollisen homeostaasin kehossa.

CBD:n kaltaisesta uuselintarvikkeesta voi tulla osa päivittäistä rutiiniasi täydentämään ponnisteluita terveyden parantamiseksi.

4. Älä tuhlaa ruokaa

Menetetyn tai hukkaan menneen ruoan määrä maksaa 2,6 biljoonaa dollaria vuodessa ja on enemmän kuin tarpeeksi kaikkien 815 miljoonan nälkäisen ihmisen ruokkimiseksi – neljä kertaa enemmän.

5. Arvosta ruoanvalmistuksen taidetta

Laajenna näkökulmasi oppia maailman keittiöstä ja opi eri kulttuureista. Tapaa samanmielisiä ihmisiä, jotka ovat intohimoisia ruoasta ja gourmetista, kokeile kulttuurillesi ominaisia ​​reseptejä ja jaa ne ystävillesi ja perheellesi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, katsele hyvää ruokaa sisältäviä elokuvia, jotka voisivat piristää gastronomista kokemustasi!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.