Lemmikkien Endokannabinoidijärjestelmä (ECS)

Koira ja kissa ovat lemmikkejä

Termistä “endokannabinoidijärjestelmä” on tullut melko suosittu viime aikoina. Se on saanut laajaa kiinnostusta ja suosiota Internetissä, sosiaalisessa mediassa ja eri elämänaloilla.

Mutta silti tämä käsite on edelleen epäselvä. Miksi?

Johtuuko se siitä, että emme ole opiskelleet endokannabinoidijärjestelmää koulussa? Vaikka me tutkimme muita ihmiskehon järjestelmiä, kuten lisääntymis-, hengityselimet, luusto, erittymisjärjestelmät jne. Miksi ei ECS:ää?

Vai ohittivatko koulukirjamme endokannabinoidijärjestelmään?

No, vastaus on yksinkertainen. Vaikka ECS on olemassa useimmissa lajeissa, olemme löytäneet tällaisen monimutkaisen järjestelmän vasta 1900-luvulle mentäessä. Kiitos laitoksen, joka johti sen löytämiseen. Siitä lähtien kannabinoiditieteen merkittävät keksinnöt ja sen rooli nisäkkäiden kehossa alkoivat saada vauhtia.

Endokannabinoidijärjestelmä (ECS) auttaa ylläpitämään homeostaasia kehossa. Se on monimutkainen toimintaryhmä, joka auttaa kehoa saavuttamaan homeostaasin luonnollisesti. Siksi tutkimus etenee edelleen sen sääntelytoimintojen ymmärtämiseksi.

Tämä artikkeli voi auttaa sinua saamaan todenmukaisen idean ECS:n ja sen komponenttien syvällisestä roolista. Ja myös ymmärtää ECS:n toiminnallinen rooli lemmikeissä.

Kuka löysi Endokannabinoidijärjestelmän?

Kolme heprealaisen yliopiston tutkijaa, Raphael Mechoulam, William Devane ja Lumir Hanus, löysivät endogeeniset kannabinoidit ja reseptorit.

Yksittäisten kannabinoidien kokeilut alkoivat 1940-luvun alussa ja 1950-luvulla. Mutta Raphael Mechoulam ja hänen tiiminsä panos molekyylifarmakologiaan oli todellakin läpimurto.

Mikä on Endokannabinoidijärjestelmä ja mikä on sen rooli?

Endokannabinoidijärjestelmää kutsutaan myös endogeeniseksi kannabinoidijärjestelmäksi. Endokannabinoidit ovat molekyylejä, jotka on valmistettu kehosta. Se on yksi kriittisistä järjestelmistä, joka muistuttaa immuunijärjestelmäämme, hormonijärjestelmää, sydän- ja verisuonijärjestelmää, hengityselimiä, maha-suolikanavaa jne., Ja se on mukana terveyden ylläpitämisessä.

ECS:n kolme osaa ovat:

 • Kannabinoidireseptorit (CB1 ja CB2)
 • Endogeeniset ligandit tai ryhmä kannabinoidimolekyylejä, jotka sijoittuvat eri solualueille kehossa
 • Entsyymit synteesiin, takaisinottoon ja aineenvaihduntaan

ECS:n rooli on enemmän kuin kemiallinen silta, joka yhdistää kehon ja mielen. Se auttaa moduloimaan ja säätelemään homeostaasia ja saa aikaan dynaamisen tasapainotilan kehossa. Ja homeostaasi on kriittisin käsite, jota ilman terveyttä ei ole.

Monimutkaisuus endokannabinoidijärjestelmän ymmärtämisessä voi johtua mielen ja kehon osallistumisesta. Tämä mekanismi selittää aivotoiminnan ja fyysisen terveydentilan välisen suhteen. Vaikka kehoa koskevat asiat voivat kuulua tieteen ja kliinisen tutkimuksen piiriin, mielen käsite ulottuu tieteen ulkopuolelle.

Millä eläimillä on Endokannabinoidijärjestelmä?

Tutkimuksessa on löydetty ECS:n esiintyminen useimmissa eläimissä sekä sen rooli neuromodulaattorijärjestelmässä. Erityisesti sen rooli useiden aivotoimintojen, kuten oppimisen, muistin, mielialan, lisääntymisen, syömisen, nukkumisen, luovien generatiivisten ja rappeuttavien prosessien suorittamisessa.

Siksi kaloilla, matelijoilla, sammakkoeläimillä, linnuilla ja nisäkkäillä, hyönteisiä lukuun ottamatta, on endokannabinoidijärjestelmä.

Mitä Endokannabinoidijärjestelmä tekee?

ECS-järjestelmän ensisijainen tehtävä on sen moduloiva rooli kehon homeostaasin säätelyssä. Siksi endokannabinoidit vaikuttavat koko kehoon: aivot, elimet, sidekudokset, immuunisolut.

Ne mahdollistavat saumattoman viestinnän ja koordinoinnin solujen sekä eri elinten ja kudosten välillä. He suorittavat erilaisia ​​tehtäviä ja auttavat kehoa saavuttamaan homeostaasin luonnollisesti.

Lisäksi ulkoisen ympäristön vaihteluista riippumatta ECS auttaa ylläpitämään vakaata sisäistä ympäristöä (kehon sisällä). Lisäksi sen positiivisen vaikutuksen lisääminen mielialaan, käyttäytymiseen, huumoriin, luovuuteen, suhteisiin jne., Koska sillä on rooli neurogeneesiprosesseissa.

Kaiken kaikkiaan meillä on nyt yleiskatsaus endokannabinoidijärjestelmään ja sen toimintoihin eläinten ja ihmisten fysiologiassa. Mutta sen toiminnan epämääräisyys on selvennettävä vielä vakuuttavammilla tutkimuksilla.

CBD:n ja endokannabinoidijärjestelmän vaikutukset

CBD:n vaikutukset koirilla tunnetaan tällä hetkellä viitteistä, jotka perustuvat vain pieniin pilottitutkimuksiin ja yliopiston käynnistämiin anekdoottisten tutkimusten paloihin.

Vaikka lemmikkieläinten omistajat jakavat henkilökohtaiset kokemuksensa pienissä tapaustutkimuksissa, niitä on vaikea yleistää.

Siksi tulokset CBD:n vaikutuksista lemmikkieläinten endokannabinoidijärjestelmään ovat jatkuvia ja vakuuttamattomia. Mutta tämä aihe kiinnostaa merkittävästi tutkimusaluetta.

Mitä luonnossa esiintyviä kemikaaleja ECS:stä löytyy?

 • Endokannabinoideja, solujen tuottamia molekyylejä, joita on läsnä koko kehossa
 • Anandamidi ja 2-arakidonoyyliglyseroli (2-AG) (Omega 6 -rasvahappo)

Mitkä ruoat edistävät ECS:n toimintaa?

Terveellinen ruokavalio, tasapainoinen elämäntapa ja onnellinen mielentila ovat kaikki mitä ECS yrittää saavuttaa. Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, sen käytännöllinen toteuttaminen vaatii paljon enemmän vaivaa.

 • Kananmunat
 • Pellavansiemenet tai pellavaöljy
 • Hamppuöljy ja hampunsiemenet
 • Suurin osa yrteistä, jotka sisältävät runsaasti beeta-karyofylleeniä
 • Välttämättömät rasvahapot elintarvikkeissa ja ravintolisissä

Lemmikkien ruokavalion suunnittelussa on oltava tasapainoinen ruokavalio, laadukas leikkiaika ja herkut, jotka auttavat sinua kouluttamaan niitä ja pitämään ne onnellisina.

Mikä häiritsee ECS:ää?

 • Muoviset epäpuhtaudet
 • Haitalliset torjunta-aineet ja kemikaalit
 • Synteettiset aineet tai kemikaalit

Loppusanat

Endokannabinoidijärjestelmän tutkimuksella ja ymmärtämisellä voi olla ratkaiseva merkitys ohjata meitä suunnittelemaan tapaa, jolla elämme ja mitä syömme. Vaikka termi homeostaasi kuulostaa liian tekniseltä, etsimme henkistä ja fyysistä onnellisuutta. Epäilemättä tämä voidaan saavuttaa vain, kun keho ja mieli työskentelevät yhdessä. Ja juuri siellä lemmikkimme tulevat leikkien täyttämään mielemme hyvänolon kemikaaleilla pitääkseen meidät iloisina ja terveinä.

Takaisin blogiin