Kirjallisuuskatsaus

Migreenin hoito

Lääketieteellinen lehti

Frontiers in Pharmacology, 9, 2018, DOI: 10.3389/fphar.2018.00420, ISSN=1663-9812

Tutkimuksen nimi

(Endo)kannabinoidien nouseva rooli migreenissä

Tutkimuksen tekijät

Pinja Leimuranta, Leonard Khiroug, Rashid Giniatullin

Kannabinoidien mahdollisuuksien selvittäminen migreenin hoidossa

Migreenit ovat lamauttavia päänsärkyjä, jotka voivat aiheuttaa vakavaa kipua ja muita oireita. Ne ovat yleinen terveysongelma, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa. Huolimatta laajasta tutkimuksesta, migreenien tarkka syy on yhä epäselvä, ja nykyiset hoidot eivät ole aina tehokkaita. Tämä on johtanut tutkijat etsimään uusia hoitomuotoja, mukaan lukien kannabinoidit, jotka ovat yhdisteitä kannabiskasvissa.

Tutkimuksesta

Tänään käsittelemämme tutkimus on kirjallisuuskatsaus, jonka tekivät Pinja Leimuranta, Leonard Khiroug ja Rashid Giniatullin. Nämä tutkijat työskentelevät Itä-Suomen yliopistossa ja Venäjän Kazanin federal yliopistossa. Heidän tutkimuksensa keskittyy kannabinoidien rooliin migreenin aiheuttaman kivun hallinnassa.

Pääasialliset löydökset

  • Kannabinoidit saattavat hoitaa migreeniä niiden kouristuksia estävien, kipua lievittävien, pahoinvointia estävien ja tulehdusta estävien vaikutusten ansiosta.
  • Endokannabinoidijärjestelmä (ECS), monimutkainen solujen signalointijärjestelmä kehossamme, on tärkeässä roolissa ylläpitämässä kehon homeostaasia ja se osallistuu moniin toimintoihin, mukaan lukien kivun tuntemukseen.
  • Endokannabinoidijärjestelmän häiriöt on yhdistetty migreeniin, mikä viittaa siihen, että hoito kannabinoideilla saattaisi palauttaa tasapainon.
  • Kuitenkin kannabinoidien käyttö migreenin hoidossa on monimutkaista ja saattaa aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, erityisesti suurina annoksina.

Menetelmä

Tutkijat tekivät kattavan katsauksen olemassa olevaan kirjallisuuteen aiheesta. He analysoivat erilaisia tutkimuksia, jotka tutkivat kannabinoidien ja endokannabinoidijärjestelmän roolia migreenin hoidossa. Katsaus ei ollut rajoitettu tiettyyn aikaväliin, mikä mahdollisti tutkijoiden ottaa mukaan laajan valikoiman tutkimuksia.

Mahdolliset vaikutukset

Tämän katsauksen tulokset saattavat vaikuttaa merkittävästi migreenin hoitoon. Jos jatkotutkimukset tukevat näitä tuloksia, kannabinoidit voisivat olla uusi hoitovaihtoehto migreeniä sairastaville. Tämä voisi olla erityisen hyödyllistä potilaille, jotka eivät ole vastanneet hyvin olemassa oleviin hoitoihin.

Rajoitukset

Tämän tutkimuksen pääasiallinen rajoitus on se, että se on olemassa olevan kirjallisuuden katsaus, ei uusi kokeellinen tutkimus. Siksi johtopäätökset perustuvat aikaisempien tutkimusten tuloksiin, joilla saattaa olla omat rajoituksensa. Lisäksi, vaikka tutkimus viittaa kannabinoidien mahdollisiin hyötyihin migreenin hoidossa, se myös korostaa niiden käytön monimutkaisuutta ja ei-toivottujen sivuvaikutusten mahdollisuutta.

Johtopäätökset

Yhteenvetona, tämä tutkimus viittaa siihen, että kannabinoideja voitaisiin mahdollisesti käyttää migreenin hoidossa. Kuitenkin lisätutkimuksia tarvitaan ymmärtämään täysin tämän hoidon vaikutuksia ja määrittämään tehokkaimmat tavat käyttää kannabinoideja tähän tarkoitukseen.

Voit lukea koko tutkimuksen täältä.

Lisäys

Takaisin blogiin