Mistä saa lääke kannabista?

Mistä saa lääke kannabista?

Lääkekannabiksen saanti Suomessa perustuu tiukkoihin säännöksiin. Lääkemääräys on mahdollista vain harvoille erikoislääkäreille, ja potilaat, jotka voivat saada kannabisreseptin, ovat pääosin rajoitettu. Tästä aiheesta keskustellessamme on tärkeää erottaa lääkekannabis muiden kannabistuotteiden joukosta, sillä sen käyttö on laillista vain lääkärin määräyksellä.

Saako Suomessa lääke kannabista?

Lääkekannabiksen määrääminen Suomessa sallitaan, mutta vain rajoitetusti. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan yliopistosairaaloiden kipupoliklinikoiden lääkärit ovat pääasiallisia henkilöitä, joilla on valtuudet kirjoittaa kannabisreseptejä. Yleisön saataville lääkekannabis ei ole yhtä avointa kuin muissa maissa.

Voiko Suomessa saada reseptin kannabikseen?

Reseptin saaminen kannabikseen on mahdollista, mutta käytännössä tämä on tehty haastavaksi. Suomessa lääkärit tarvitsevat erityislupaa määrätäkseen kannabisvalmisteita, jotka eivät ole vapaasti markkinoilla. Turkulaista lääkäriä koskeva tapaus, jossa Valvira rajoitti hänen oikeuttaan kirjoittaa lääkekannabisreseptejä, on esimerkki tämänkaltaisen säätelyn tiukkuudesta.

Kuka Suomessa saa lääke kipukannabista?

Lääke kipukannabista määrätään pienelle potilasryhmälle, jolla on esimerkiksi MS-taudista johtuvaa lihasjäykkyyttä ja joille muut lääkkeet eivät ole tuottaneet tuloksia. Aloitetun lääkekannabis käyttö tapahtuu aina lääkärin valvonnassa.

Kuka saa määrätä lääkekannabista?

Kannabisvalmisteiden määräämiseen tarvitaan Suomessa erityislupa. Lääkärit, jotka määräävät näitä tuotteita, osallistuvat kokeelliseen hoitoon. Fimean ohjeistuksen mukaan luvan saaneet lääkärit voivat tarjota potilailleen lääkekannabista, mutta prosessi on valvonnan ja säädösten alaisena.

Lisätietoa lääkekannabiksesta

Lääkekannabis ja kannabis ero

Lääkekannabis eroaa laittomasta kannabiksesta siinä, että sitä käytetään nimenomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin ja sen hankkimiseksi tarvitaan lääkärin resepti.

Mihin lääkekannabista käytetään

Sen käyttökohteita ovat esimerkiksi lievitys kipuun, neuropatiaan ja spastisuuteen, mutta käyttö on tarkasti säädeltyä.

Lääkekannabista määräävät lääkärit

Tiettyjen erikoislääkärien keskuudessa on mahdollisuus kirjoittaa kannabisreseptejä tiukoin ehdoin. Yleislääkäreiden oikeudet tähän ovat rajatut.

Lääkekannabis hinta

Lääkekannabis on hintava tuote, ja sen kustannukset vaihtelevat annostuksen ja valmisteen mukaan. Hinnat ovat kuitenkin korkeampia verrattuna perinteisiin kipulääkkeisiin.

Lääkekannabis kipuun

Vaikeista kivuista kärsiville potilaille lääkekannabis voi tuoda merkittävää helpotusta, mikäli muut menetelmät eivät ole tepsineet. Lisätietoa löydät Nordic Oilin CBD-öljyn annostusoppaasta.

Lääkekannabis Suomessa

Käyttöön on liittynyt vuodesta 2008 lähtien tiukkoja ehtoja, ja se on hyväksytty vain rajatulle potilasryhmälle. Tietoa säädöksistä ja käytännöistä voi hakea Fimean verkkosivuilta.

Fimea lääkekannabis

Fimea on keskeinen elin, jonka ohjeistukset ohjaavat lääkekannabiksen käyttöä Suomessa.

Lääkekannabis hinta Suomessa

Lääkkeen hinta Suomessa voi olla korkea ja se voi vaihdella saatavuuden ja määrätyn valmisteen mukaan.

Nordic Oil pitää tärkeänä tiedottaa asiakkailleen ajantasaisesti ja vastuullisesti lääkekannabikseen liittyvissä kysymyksissä, samalla kun tarjoamme korkealaatuisia CBD-tuotteita hyvinvointisi tueksi.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.