6 yllättävää hyötyä hampun siemenistä - Ravitseva proteiinilähde ja terveyshyödyt

hamppusiemenet

Keskeiset asiat

  • Hampun siemenet ovat ravitsevia ja parantavia
  • Ne parantavat suoliston terveyttä ja auttavat painonhallinnassa
  • Hampun siemenet edistävät terveitä hiuksia, ihoa ja kynsiä
  • Ne ovat erinomainen kasviperäisen proteiinin lähde
  • Ne voivat auttaa lievittämään nivelreuman oireita ja parantamaan sydämen terveyttä

Hampun siemenet ovat pienen pieniä, ravintoaineita tiiviisti sisältäviä siemeniä hampun kasvista. Niitä on käytetty vuosisatojen ajan niiden ravitsevien ja parantavien ominaisuuksien vuoksi. Hampun siemenet ovat täydellinen proteiinin lähde, mikä tarkoittaa, että ne sisältävät kaikki 20 aminohappoa, joita tarvitaan lihasten kehittymiseen. Ne ovat myös erinomainen lähde välttämättömiä rasvahappoja, mukaan lukien Omega-3-rasvahapot ja GLA. GLA on tyyppi Omega-6-rasvahappo, jolla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tässä blogikirjoituksessa esittelemme 6 yllättävää hyötyä hampun siemenistä!

Kuinka terveellisiä hampun siemenet todella ovat?

Hampun siemenet ovat todellinen ravintoaineiden voimapakkaus. Ne ovat erinomainen lähde vitamiineille ja mineraaleille, kuten magnesiumille, kaliumille, sinkille, raudalle ja kalsiumille. Mutta hampun siemenet eivät ole vain ravitsevia, niillä on myös lukuisia muita terveyshyötyjä.

1. Hampun siemenet parantavat suoliston terveyttä

Hampun siemenet ovat erinomainen kuitulähde, mikä auttaa varmistamaan suoliston optimaalisen toiminnan. Ruuan sulamattomat osat antavat täytettä estääkseen ummetusta ja lievittääkseen siihen liittyviä oireita, kuten ärtyvän suolen oireyhtymää (IBS) tai ripulia - oire, joka ilmenee, kun emme saa riittävästi kuitua ruokavaliostamme. Hampun kuidun proteiinit ravitsevat suolistossamme olevia probiootteja, joita kutsutaan "hyviksi bakteereiksi" ja jotka ovat välttämättömiä tasapainoisen mikrobiomin kannalta.

2. Ne auttavat pitämään hiukset, ihon ja kynnet terveinä

Hampun siemenet edistävät luonnollisesti ihonhoitoa. Ne ovat täynnä ravinteita, jotka voivat parantaa ihon kuntoa sisältäpäin, mukaan lukien terveen solujen kasvun edistäminen, kuivuuden vähentäminen ja kynsien ja hiusten vahvistaminen.

3. Ne ovat erinomainen kasviperäisen proteiinin lähde

Hampun siemenet ovat erinomainen ruoka kaikille, jotka haluavat lisätä proteiininsaantiaan. Erityisesti niille, jotka eivät kuluta eläinproteiineja, hampun siemenet ovat sopiva lisäravinne - 100 grammaa hampun siemeniä sisältää jopa 25 grammaa proteiinia.

4. Hampun siemenet voivat auttaa painonhallinnassa

Hampusta saatava kuitu pitää sinut kylläisenä pidempään. Kuitu voi myös hillitä ruokahalua ja pitää mieliteot kurissa, koska se hidastaa ruoan kalorien imeytymistä verenkiertoon.

5. Hampun siemenet voivat auttaa lievittämään nivelreuman oireita

Hampun siemenöljy on mahdollinen uusi hoitomuoto nivelreumalle. On äskettäin havaittu, että tämä kasviperäinen tuote voi alentaa fibroblastisolujen selviytymisastetta, jotka johtavat nivelreumaan, ja joissain tapauksissa jopa aiheuttaa niiden kuoleman suurina annoksina otettuna.

6. Ne voivat auttaa parantamaan sydämen terveyttä

Hampun siemenet ovat osoittautuneet hyödyllisiksi sydämen terveydelle. Ne ovat hyvä lähde Omega-3-rasvahapoille, jotka tunnetaan sydämen suojaamisesta ja sydänsairauksien riskin vähentämisestä. Hampun siemenet ovat myös hyvä GLA:n lähde, joka on osoitettu alentavan kolesterolitasoja ja verenpainetta.

Kuinka monta hampun siementä päivässä?

Suositeltu päivittäinen hampun siementen saanti on 30 grammaa eli noin kaksi ruokalusikallista. Hampun siemeniä voi syödä raakoina, paahdettuina tai jauhettuna jauheeksi. Niitä voi myös käyttää smoothieissa, keitoissa ja salaateissa.

Kuinka vaarallisia hampun siemenet ovat?

Hampun siemeniä voi syödä turvallisesti. Ei ole todisteita ei-toivotuista sivuvaikutuksista.

Hampunlehti hampun siementen päällä

Mikä on hampun siemenöljy?

Hampun siemenöljy on luonnollinen öljy, joka uutetaan hampun siemenistä. Uutto-menetelmä on samankaltainen kuin oliivien kylmäpuristuksessa oliiviöljyn valmistuksessa. Sitä voidaan käyttää monin tavoin, mukaan lukien ruoanlaitossa, henkilökohtaisissa hoitotuotteissa tai lampun polttoaineena. Hampun siemenöljy on myös välttämättömien rasvahappojen lähde, mukaan lukien Omega-3 ja Omega-6. Nämä välttämättömät rasvahapot ovat välttämättömiä ihmisen terveydelle eikä niitä voida tuottaa elimistössämme. Hampun siemenöljy on loistava tapa sisällyttää nämä välttämättömät ravintoaineet ruokavalioomme.

Hampun siemenöljyllä on pähkinäinen maku ja vaaleanvihreä väri, mikä tekee siitä täydellisen salaattikastikkeisiin ja dippikastikkeisiin. Kuitenkin hampunöljyllä ruoanlaittaminen vaatii varovaisuutta, koska sen savupiste on suhteellisen alhainen, 165°C (329°F). Ostaessasi hampun siemenöljyä, etsi kylmäpuristettuja, käsittelemättömiä ja luomutuotteita. Säilytä öljy viileässä, pimeässä paikassa säilyttääksesi sen tuoreuden.

Mikä on ero hampun siemenöljyn ja CBD-öljyn välillä?

Hampun siemenöljy ja CBD-öljy ovat molemmat peräisin hampun kasvista, mutta ne ovat erilaisia tuotteita. Hampun siemenöljy on peräisin kasvin siemenistä ja on välttämättömien rasvahappojen lähde.

CBD-öljy on peräisin kasvin lehdistä, kukista ja varsista ja sisältää kannabinoideja, joita voidaan käyttää lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Päätelmä

Hampun siemenet tarjoavat monia terveyshyötyjä ja niitä voidaan käyttää monin tavoin. Ostaessasi öljyä, kiinnitä huomiota laatuun ja asianmukaiseen säilytykseen, jotta saat täyden hyödyn tästä luonnontuotteesta. Ei ole tiedossa ei-toivottuja sivuvaikutuksia hampun siemenille, ja ne ovat hyvä lisä vegaaneille tai kasvissyöjille ruokavalion korkean proteiinipitoisuuden ansiosta.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.