Voiko hamppu pelastaa maailman?

Voiko hamppu pelastaa maailman?

Hamppu on ainoa kasvi, joka voi ruokkia sinut, pukea sinut, majoittaa sinut ja parantaa sinut. Ilman puhdistamisesta ihmisten, eläinten ja jopa maaperän uudistamiseen kukaan ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että hamppu on hyväksi planeetalle.

Hamppua voidaan käyttää tuottamaan yli 25 000 tuotetta. Sitä voidaan käyttää monien asioiden valmistamiseen aina hamppubetonista href="/blogs/cbd/hamppumuovi">hamppumuoviin. Matalan ligniinipitoisuuden vuoksi hamppua voidaan massavalmistaa käyttäen vähemmän kemikaaleja kuin puun kanssa . Sen luonnollinen kirkkaus voi poistaa tarpeen käyttää valkaisuainetta, mikä tarkoittaa, ettei myrkyllisiä dioksiineja pääsisi jokiin.

Tässä muutama tapa, miten hamppu on hyödyllistä planeetalle:

Hamppumuovi

Muoviriippuvuudellamme on tuhoisia vaikutuksia planeetalle. Kun useammat kaupungit alkavat kieltää muovia, on selvää, että kulutamme sitä liian paljon ja meidän pitäisi vähentää käyttöä. Pelkästään uudelleen käytettävillä kauppakasseilla on merkittävä vaikutus ympäristöön. Monet ihmiset investoivat kannettaviin metallipilleihin ja yritykset kieltävät muoviastioita. Vaikka muovin käyttöä voidaan vähentää monella tapaa, yksi loistava tapa vähentää muovin käyttöä on käyttää hamppumuovia sen sijaan.

Hamppu on paljon parempi lähde muovin valmistukseen, koska se sisältää noin 65–70% selluloosaa. Hamppumuovi on edullista, biopohjaista ja kilpailee teknisten yhdisteiden kanssa ominaisuuksissa, kuten jäykkyys ja korkea lämpötoleranssi. Se on uskomattoman vahvaa ja sitä voidaan käyttää jopa talojen ja autojen rakentamiseen.

Hamppu vastaan puuvilla

Puuvilla tarvitsee kaksi kertaa niin paljon maata kuin hamppu. Hamppu tuottaa kaksi kertaa enemmän kuitua hehtaaria kohti. Puuvilla tarvitsee 9,123 litraa kasvaakseen ja 1 kg kuitua, kun taas hamppu vain 2,123 litraa kasvattaakseen 1 kg kuitua. Puuvilla saastuttaa vettä ja jättää maahan hiilen ja rikkakasvien torjunta-aineita.

Hamppu auttaa uudistamaan maaperää

Hamppu puhdistaa maaperää kasvaessaan haitallisten kemikaalien ja epäpuhtauksien poistamiseksi. Hamppukasvin varsi ja lehdet ovat täynnä ravinteita, kuten typpeä ja happea, jotka maatuvat ja rikastavat maaperää. Tämä tapahtuu, kun kasvi kypsyy ja lehtiaines putoaa maahan. Kun se hajoaa, se täydentää maaperää näillä arvokkailla ravintoaineilla.

Hamppu hengittää Co2:ta

Hamppu hengittää puiden hiilidioksidia neljä kertaa enemmän. Tämä tarkoittaa, että se on luontoäidin ilmanpuhdistin. Kasvi imee nopeasti hiilidioksidin ilmakehästä ja tekee hengittämästämme ilmasta paljon puhtaamman. Yksi hehtaari teollista hamppua voi absorboida 15 tonnia hiilidioksidia hehtaaria kohti. Vertailun vuoksi maatalouden käytöstä aiheutuu noin 3 tonnia hiilidioksidia hehtaaria kohti. Hampun nopea kasvu tekee siitä myös yhden nopeimmista saatavilla olevista hiilidioksidipäästöjä muuttavista työkaluista, joka on tehokkaampaa kuin maatalouden metsätalous.

Hamppu ei tarvitse torjunta-aineita

Hamppuja voidaan kasvattaa ilman rikkakasvien torjunta-aineita, suoja-aineita tai sienitautien torjunta-aineita. Se on viiden parhaan joukossa 23:sta sadosta biologisen monimuotoisuuden kannalta, ja se toimii paremmin kuin kaikki tärkeimmät viljelykasvit, kuten vehnä, maissi tai rypsi. Näille likaisuuksille altistuminen on osoitettu aiheuttavan ympäristöongelmia, kuten veden saastumista, ja se on liitetty myös terveyskysymyksiin, kuten syöpään. Mahdollinen ratkaisu? Käytä hamppua ympäri maailmaa ja vähennä toksiinien ja epäpuhtauksien määrää ilmassa ja vedessä.

Hamppu taistelee metsien häviämistä vastaan

Nykyisellä vauhdilla arvioidaan, että 55 prosenttia sademetsistä voi kadota vuoteen 2030 mennessä – Mutta hampussa on toivoa! Vaikka puiden kasvaminen vie vuosia, hamppua voidaan kasvattaa vain neljässä kuukaudessa.

Kaikki nämä faktat ovat saatavilla… ja niitä tuetaan tutkimuksilla. Se saa minut ihmettelemään, miksi hamppu ei ole jo korvannut puita paperin raaka-aineena?

Käytä enemmän hamppua – ja pelasta planeetta!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.