Pohjois-Mariaanit laillistivat kannabiksen

Pohjois-Mariaanit laillistivat kannabiksen

Pohjois-Mariaanit (CMNI) ovat ensimmäinen Yhdysvaltojen alue, joka sallii marihuanan virkistyskäytön.

Pohjois-Mariaanit (CNMI) laillisti kannabiksen 21. syyskuuta. He tekivät niin aloittamatta äänestystä sen kansalaisilta. Lakiesitys hyväksyttiin molemmissa hallituskamareissa. Suurin osa molemmissa jaostoissa toimivista lainvalvojista, mukaan lukien saaren kuvernööri Ralph Deleon Guerrero Torres, ovat tasavaltalaisia.

Vuoden 2018 CNMI kannabislaki oli lakiesitys, joka toimitettiin Pohjois-Mariaanien saarien yhteisölainsäädännössä vuonna 2017 numerolla SB 20-62. Sen esitteli senaattori Sixto Igisomar, ja se laillistaisi aikuisten kannabiksen hallussapidon ja käytön. Lakilla luodaan myös kannabiksen toimikunta myynnin sääntelemiseksi.

Tämä kannabissäädös sallii yli 21-vuotiaiden saaren asukkaiden hallussa olla enintään yksi unssi kannabista kerrallaan. Tähän sisältyy kannabiksella infusoitujen tuotteiden, kuten syötävien, uutteiden ja öljyjen, hallussapito. Saaren asukkaat voivat myös kasvattaa omia kannabiksikasveja kodeissaan.

CNMI on nyt saaren paratiisi, jolla on tällä hetkellä yksi edistyneimmistä kannabista koskevista lainsäädännöistä. Tämä tekee saaren houkuttelevaksi kannabisystävällistä lomaa etsiville ja saattaa houkutella lisää turisteja. Forbesin mukaan CMNI on ensimmäinen amerikkalainen alue, joka on laillistanut kannabiksen lainsäädännöllä sen sijaan, että äänestäjät tekisivät päätöksen.

Yhdysvaltain Vermontin osavaltio laillisti myös kannabiksen samalla tavalla, mutta tällä hetkellä valtio suo asukkaille vain kannabiksen hallussapidon ja viljelyn. Laillistetun kannabiksen myynti on edelleen laitonta valtiossa.

Pohjois-Mariaanien väkiluku on tällä hetkellä 55 023. Se on siis asukasluvultaan noin Mikkelin kokoinen alue. Nyt kun kannabis on laillistettu tässä kauniissa rantaparatiisissa, on aika suunnitella loma!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.