4 syytä miksi hamppumuovi on parempaa, kuin tavallinen muovi

4 syytä miksi hamppumuovi on parempaa, kuin tavallinen muovi

Kaikki muovista valmistettu voidaan valmistaa myös hampusta. Parasta on, että hampusta valmistettu muovi on biohajoavaa. Miksi ympäristökriisin keskellä ei käytetä tätä ympäristöystävällistä muovia kaikkialla? Öljypohjainen muovi on tuhonnut luonnonvarojamme aivan liian kauan. Muovin liiallisella kulutuksella on valtava osa tuhoamisessa, jota olemme tähän mennessä tehneet. Muovi ja sen kemikaalit ovat tunkeutuneet ilmaan ja valtamerien vesiin. Muovia käytetään niin yleisesti joka päivä, että sitä on lähes mahdotonta välttää. Onneksi on olemassa vaihtoehto. Tätä muovia voidaan käyttää normaalin muovin korvikkeena ilman ympäristölle haitallisia vaikutuksia.

Mitä on hamppumuovi?

Hamppumuovi on edullinen biopohjainen luonnonkuitu, joka voi korvata öljypohjaiset raaka-aineet. Nämä muovit kilpailevat teknisten yhdisteiden kanssa ominaisuuksissa, kuten jäykkyys ja korkea lämpötoleranssi. Sekä biohajoavat että kierrätettävät seokset koskevat globaalia politiikkaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja öljyriippuvuuden suhteen. Kannabiksesta valmistettuja muoveja ei valmisteta kasvin öljystä tai siemenistä, vaan varsista.

Tässä 4 syytä, miksi hamppumuovi on parempaa, kuin tavallinen muovi

1. Kompostoitava ja kierrätettävä

Muoviriippuvuudellamme on tuhoisia vaikutuksia planeetalle. Muista, että jokainen muoviosa, jonka olet ostanut elämäsi aikana, on edelleen olemassa. Ihmiset ostavat keskimäärin miljoona muovipulloa minuutissa, kun otetaan huomioon kaikki muut muovin päivittäiset käytöt, on selvää, miksi planeettamme kärsii.

Toisaalta hamppumuovi hajoaa 3–6 kuukautta ja se voidaan kierrättää loputtomiin. Näistä valtavista vertailuista johtuen edes vähitellen vaihtamisella tavanomaisesta muovista hampumuoviin olisi pysyvä vaikutus ympäristöön.

2. Se on vahva ja kevyt

Huolimatta hamppumuovin kyvystä biohajota helposti, se on 5 kertaa jäykempää ja 2,5 kertaa vahvempaa kuin perinteinen muovi. Mitä pidempään tuote kestää, sitä vähemmän sitä on valmistettava, joka säästää energiaa. Hamppumuovi on myös lämmönkestävää, mikä tekee siitä erinomaisen kulinaariseen käyttöön.

3. Tukee paikallisia viljelijöitä, eikä suuria öljy-yhtiöitä

Normaali muovi valmistetaan fossiilisista polttoaineista, jotka vapauttavat hiilidioksidia tuotannon aikana aiheuttaen ilmastomuutosta. Hamppumuovin tuotanto on ympäristöystävällisempää, koska se ei päästä hiilidioksidia, kannabiksen kasvit itse sieppaavat hiilidioksidin ja muuttavat sen hapeksi. Jokaisesta tuotetusta hamputonnista poistetaan ilmasta 1,63 tonnia hiiltä. Nämä kasvit rikastuttavat myös viljeltyä maaperää. Syvät juuret estävät maaperän eroosion, jotta viljelysmaata voidaan viljellä yhä uudelleen.

4. Se on parempi ympäristölle

Kannabiksesta valmistettu muovi on parempaa ympäristölle ja ihmisten terveydelle. Se on myrkytön, vedenkestävä, tulenkestävä ja homeenkestävä, kun se on maanpinnan yläpuolella. Sitä voidaan käyttää eristys-, lattia-, seinä-, katto- ja muina materiaaleina. Mikä parasta, se kestää kauemmin kuin perinteiset rakennusmateriaalit. Myös sen hiilijalanjälki on pienempi kuin esim. betonilla.

Noin 93 prosentilla yli 6-vuotiaista amerikkalaisista on ruumiissaan jälkiä BPA:sta, joka on muovissa käytetty kemikaali. Tämä kemikaali häiritsee kehon luonnollista hormonien tuotantoa. Sen tiedetään johtavan korkeaan verenpaineeseen, sydänsairauksiin ja jopa syöpään. Ei ole syytä juoda kemiallisista vesipulloista, kun on olemassa terveellisempi, turvallisempi vaihtoehto.

Johtopäätös

Hamppu on niin hyödyllinen ja kestävä, että sitä voidaan muovata kaikkeen rakentamiseen kodien rakentamisesta paperinvalmistukseen. Jotkut suositummat käyttötavat tälle muoville ovat erityisesti elektroniikka, astiat, lelut, huonekalut, pullot, pussit ja jopa auton osat. Koska tätä ympäristöystävällistä muovia käytetään niin monella tavalla, on helppo aloittaa muuntaminen päivittäisistä muoviesineistään hamppumuoviksi.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.