Georgia laillisti kannabiksen

Georgia laillisti kannabiksen

Onneksi olkoon Georgia!

30. heinäkuuta 2018 alkaen Georgia (maa, ei Yhdysvaltojen osavaltio) on laillistanut kannabiksen. Tämä tekee siitä ensimmäisen Neuvostoliiton entisen jäsenen, joka laillistaa sen.

Georgian perustuslakituomioistuin päätti, että yksilön rankaiseminen kannabiksen käytöstä rajoittaa yksilön vapautta. Tämä johtuu siitä, että kasvi voi vain “mahdollisesti” aiheuttaa haittaa käyttäjälle, Radio Free Europe kertoi. Tuomioistuin katsoi, että henkilön rankaiseminen kannabiksen käytöstä on sallittua vain, jos hänen toimintansa asettaa kolmannen osapuolen vaaraan. Kannabiksen viljely ja myynti ovat edelleen kuitenkin laitonta.

Japardizea oli lainattu sanomalla: “ Haluaisin onnitella kaikkia perustuslakituomioistuimen päätöksestä,” Georgian paikallisen englanninkielisen sanomalehden toimesta. “ Perustuslakituomioistuin kumosi hallinnolliset rangaistukset marihuanan käytöstä, mikä tarkoittaa, että marihuanan kulutus Georgiassa on nyt laillista.”

Marraskuussa 2017 sama tuomioistuin päätti laillistaa kannabiksen kulutuksen. Georgian rikoslaki on aiemmin rankaissut kannabiksen jatkuvasta käytöstä ja yli 70 gramman hallussapidosta.

Useiden vuosien ajan aktivistit ja opposition poliitikot kampanjoivat laillistamisesta. He pitivät laillistamista tärkeänä voittona.

“En ole samaa mieltä perustuslakituomioistuimen päätöksestä,” sanoi Akaki Zoidze, Georgian parlamentin terveyskomitean puheenjohtaja. Uruguaysta tuli vuonna 2013 ensimmäinen maa maailmassa, joka laillisti ja sääteli virkistyskäyttöön tarkoitettua kannabista ja marihuanaa. Kanadan parlamentti antoi kesäkuussa 2018 lain, jolla virkistysmarihuana laillistetaan tämän vuoden lokakuuhun mennessä, mikä mahdollistaa myös sääntelyn ja myynnin. Monet muut maat on myös ruvenneet toimenpiteisiin laillistaakseen kannabiksen henkilökohtaisen käytön. Tämä on hieno uutinen ja laillistamista suunnittelevien maiden lukumäärä ympäri maailmaa on kasvamassa.

Georgia, joka on entinen Neuvostoliiton jäsen, on viime aikoina pyrkinyt parantamaan suhteitaan Moskovaan, ja siirtynyt laillistamaan kannabista, mutta Venäjä pysyy edelleen vastustajana globaaleihin laillistamispyrkimyksiin. Ottawan kesäkuussa tekemän päätöksen jälkeen Venäjä kärjistyi ja kutsui muutosta Kanadan “kansainvälisten oikeudellisten velvotteiden rikkomiseksi”

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.