Mitä voin antaa kissalleni kivunlievitykseen?

Valkoinen kissa makaa valkoisella sängyllä.

Sanotaan, että kissoilla on yhdeksän elämää. Joten vastuullisina lemmikkien omistajina, varmistakaamme, että ne ovat kivuttomia.

Hyppäävätpä ne sitten korkealta puusta tai pehmustetulta sohvalta, kissat loukkaantuvat vain harvoin. Tämä johtuu niiden erittäin joustavista luista ja nivelsiteistä, jotka antavat niille ainutlaatuiset refleksit ja suojaavat niitä loukkaantumisilta ja kuolemaan johtavilta onnettomuuksilta.

Siitä huolimatta kissat ovat alttiita erilaisille kivuille, jotka muuttavat heidän käyttäytymistään. Joskus kipu voi olla kissojen ahdistuksen tai aggressiivisuuden perimmäinen syy.

Tämä artikkeli voi auttaa sinua ymmärtämään syitä, kivun merkkejä ja mahdollisia tapoja puuttua niihin ajoissa.

Mitä merkkejä on syytä etsiä, kun kissallasi on kipuja?

Kissat ovat oletettavasti itsenäisimpiä lemmikkieläimiä. Ja se voi myös olla syy siihen, että ne käyttäytyvät tietyllä tavalla ilmaistaakseen tuskansa.

Jotkut kivut voivat olla kroonisia, mutta fyysinen reagointi niihin voi olla hidasta. Jotkut kivut voivat olla lievempiä, mutta voivat aiheuttaa enemmän epämukavuutta. Joka tapauksessa keskustelkaamme kuitenkin yleisimmistä oireista, joita voit havaita, kun kissallasi on kipuja.

  • Pitkäaikainen piiloutuminen epätavallisissa paikoissa kotona,
  • Haluttomuus käyttää hiekkalaatikkoa,
  • Huolimattomuus itsehoidossa
  • Ruokahalun puute
  • Kiinnostuksen puute suosikkileikkeihin
  • Liiallinen juominen
  • Äkillinen laihtuminen tai painonnousu,
  • Lisääntynyt ääni, meowing, itku
  • Muutos nukkumismalleissa
  • Lisääntynyt aggressiivisuus kivun takia,
  • Yrittää usein käyttää hiekkalaatikkoa, mutta ilmassa on merkkejä kivuista tai vaikeuksista
  • Epätavallinen karvanlähtö ja paljaat laikut

Kipu kissoilla voi johtua useista syistä. Taudin tai infektion, hyönteisten puremien, ikääntymisen, ikkunoihin tai oviin tarttumisen tai jopa stressin ylikuormituksen taustalla oleva indikaatio aiheuttaa kipua tai epämukavuutta.

Joitakin yleisiä sairauksia, jotka aiheuttavat äärimmäistä epämukavuutta ja kipua kissoilla, ovat:

  • Virtsatieinfektio (UTI),
  • Munuaissairaus,
  • Virtsarakon kivet,
  • Kissan keuhkoputkentulehdus,
  • Hengitysvaikeuksia,
  • Niveltulehdus,
  • Ravinteiden imeytymishäiriö,
  • Diabetes,
  • Kilpirauhasen liikatoiminta.

Lisäksi tiedät, miten kissasi käyttäytyvät normaalisti. Mikä tekee heistä onnellisia? Miksi he piiloutuvat? Mikä herkku tai peli voi muuttaa heidän mielialaansa? Joten seuraa heidän käyttäytymistään ja kiinnitä huomiota pieniin muutoksiin.

Miksi en voi antaa kissalleni ihmisten kipulääkkeitä?

Ihmisen särkylääkkeet voivat olla myrkyllisiä ja kohtalokkaita pienille eläimille. Lemmikkieläimet eivät voi metaboloida näiden ihmisten käyttämien lääkkeiden tehoa. Varsinkin opioidit tai käsikauppalääkkeet voivat jättää haittavaikutuksia kissallesi.

Jotkut lemmikkieläinten omistajat antavat lemmikkinsä aspiriinia kivun lievittämiseen. Mutta sitä tulisi käyttää hyvin harvoin lääketieteellisissä havainnoissa. Koska kissat eivät sulata aspiriinia sujuvasti. Siten se voi johtaa vatsavaivoihin tai muihin komplikaatioihin.

Muista välttää ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä (NSAID), kuten tylenolia tai ibuprofeenia. Nämä voivat johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin rakkaalle lemmikkisi.

Mitä tehdä, jos huomaan kissani kärsivän?

Kun olet havainnut muutoksia kissasi käyttäytymisessä ja varmistanut, että kipu häiritsee sitä, ota heti yhteyttä eläinlääkäriisi.

Älä anna lemmikkieläimille kipulääkkeitä käsittelemättä ensin kivun taustalla olevia syitä.

Jotkut eläinlääkärit ovat valmiita harkitsemaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja perinteisten menetelmien ohella. Esimerkiksi hierontaterapia, akupunktio, itämainen lääketiede (joka tavoittelee hyvinvointia saumattomana energian virtauksena).

Mitä voin antaa kissalleni kivunlievitykseen?

Ensinnäkin sinun on selvitettävä, mikä aiheuttaa kissallesi kipua. Eläinlääkärin pitäisi pystyä neuvomaan sinua siinä.

Kissojen kipulääkkeitä tulisi antaa kissoille vain eläinlääkärin valvonnassa.

Jotkut yrtit, kuten kissanminttu, voikukka, hamppu, lakritsijuurit ja kamomilla, ovat olleet lemmikkieläinten omistajien käytössä.

Lisäksi näitä on saatavana herkkujen ja öljyjen muodossa, jotka voidaan antaa helposti ruoan kanssa.

Tässä on joitain muita kivunlievitysehdotuksia:

Jos kissallasi on kipua niveltulehduksen takia

Kissoilla asianmukainen ruokavalio auttaa pitkällä tavalla vähentämään kroonista tulehdusta ja epämukavuutta.

Esimerkiksi monet ylipainoiset kissat kärsivät niveltulehduksesta. Alhaisemman kalorimäärän ja kohtuullisen proteiinin määrän sisältävän ruoan antaminen voi auttaa niitä laihtumaan säilyttäen lihasmassaa ja voimaa.

Ylimääräinen paino ei vain rasita niveltulehduksia, vaan myös rohkaisee tulehdusta, joka on sairauden perusta. Ruoat ja lisäravinteet, jotka sisältävät suuria määriä omega-3-rasvahappoja, kuten dokosaheksaeenihappo (DHA), voivat myös auttaa lievittämään nivelten ärsytystä ja epämukavuutta.

Jos kissallasi on kipua virtsatietulehduksen vuoksi

Karpalomehu on tunnettu kissan virtsateiden infektioiden kotilääke. UTI-merkkeihin kuuluu liika tai liian vähäinen virtsaaminen, virtsaaminen hiekkalaatikon ulkopuolelle ja / tai tulehduksen ja epämukavuuden tunne virtsaamisen aikana.

Huomaa, että kaikkia karpalopohjaisia ​​tuotteita ei ole luotu tasa-arvoisiksi, ja asiantuntijat keskustelevat myös siitä, voiko karpalomehu hoitaa virtsatieinfektioita. On kuitenkin osoitettu, että se voi helpottaa kissan kärsimystä useimmissa tilanteissa.

Vitamiinien puute

Vitamiinien puute voi aiheuttaa erilaisia ​​terveysongelmia. Vitamiinit voivat tehdä ihmeitä kissallesi, vaikka ne näyttäisivätkin täysin normaaleilta. Vitamiinit voidaan lisätä ruokaan parantamaan kissasi luonnollista immuunivastetta ja auttamaan torjumaan kivun syytä. Kissojen vitamiinit ovat yleensä turvallisia, mutta kuten aina, ota aina ensin yhteyttä eläinlääkäriin.

Yhteenveto

Riippumatta siitä, mikä aiheuttaa kissallesi kipua, älä diagnosoi sitä itse. Älä myöskään anna kissallesi ihmisravinnoksi tarkoitettuja särkylääkkeitä. Ota aina yhteys eläinlääkäriisi.

Jos tiedät jo syyn, miksi kissallasi on kipuja, on joitain kotihoitoja, joita voit kokeilla eläinlääkärisi ohjauksella..

Takaisin blogiin