Miksi koirani henki haisee?

Koira puree herkkuja.

Lyhyesti:

Koirien pahanhajuinen hengitys voi olla merkki hammas-, ien- tai muusta sairaudesta.

Pahanhajuisen hengityksen estäminen on helpompaa kuin siitä eroon pääseminen. Voit tehdä tämän harjaamalla koirasi hampaat kahdesti viikossa ja käsittelemällä niitä pureskeltavilla välipaloilla ja sopivilla leluilla.

Paha hengitys voi olla merkki muista sairauksista, kuten munuaissairaudesta, joten varmista, että viet pentusi eläinlääkärille säännöllisesti.

Puhutaanpa koirien pahasta hengityksestä

Oletko huomannut koiristasi pahanhajuista hengitystä? No, et ole yksin. Vaikka olet ehkä yrittänyt ylläpitää erinomaista hygieniaa lemmikkisi kannalta, joskus kauhea hengitys ei katoa. Tämä huono haju voi vaikuttaa siihen, miten suhtaudut ja sitoudut koiraan, koska kukaan ei halua päästä lähelle huonoa, haisevaa tai haisevaa suuta. Sen lisäksi, että koiran suun terveysongelmat ovat karkeita ja epämukavia, ne voivat myös olla merkki huonosta hammassairaudesta tai sairaudesta.

Ennen kuin annat koirallesi hengityspalat, sinun on tarkistettava ja tunnistettava todellinen ongelma huolellisesti. Se auttaa sinua hoitamaan kauhean tilan juurista eikä pinnasta. Tutkitaan koirasi hajuisen hengityksen syitä ja miten ehkäistä ja hoitaa sitä.

Mahdolliset syyt koirien pahaan hengitykseen

Parodontaalinen sairaus

Yleinen syy koiran pahanhajuiseen hengitykseen on parodontiitti. Mikä on periodontaalinen sairaus? Tämä on ienitauti, joka johtuu hampaita paikallaan pitävien kudosten infektiosta. Se johtuu plakin ja hammaskiven tarttumisesta koiran ikeniin. Sairaus vaikuttaa sekä aikuisiin että nuoriin koiriin. Epämiellyttävä pahanhajuinen hammasongelma ilmenee, kun koirasi täyttää kolme vuotta. Jos koiran pahanhajuista hengitystä ei hoideta pitkään aikaan, se voi pahentua ja vaikuttaa myös koirasi maksaan, munuaisiin ja sydämeen.

Hampaat

Vaikka pennut ovat leikkisiä, eikä niiden hengitys ole paha, hengitys voi muuttua pahaksi ja huonoksi hampaiden kasvaessa. Tämä johtuu siitä, että useimmat pennuista leikkivät leluilla ja voivat vahingoittaa ikeniään. Pennut joiden hampaat kasvavat, saattavat tuottaa bakteereja ikeniinsä. Jos ikenet vuotavat verta, ne voivat houkutella ikeniin pahan bakteerin, joka puolestaan ​​luo haisevan hengityksen.

Diabetes

Diabeksesta kärsivällä koiralla on huono pahanhajuinen hengitys. Se haisee asetonilta; komponentti, jota käytetään enimmäkseen kynsilakan poistamiseen. Kuten ihmiset, myös diabetesta sairastavien koirien veressä on korkea ketonipitoisuus, mikä tekee siitä happamamman. Ketonit antavat epämiellyttävän, vanhentuneen hedelmän tai hiiltyneen tuoksun. Jos huomaat, että koirallasi on asetonin kaltainen hengitys eikä sillä ole diabetesta, sinun on käytävä eläinlääkärillä arvioiden saamiseksi. Muita diabeteksen oireita koirallasi on liiallinen veden juominen, usein virtsaaminen, äkillinen laihtuminen sekä lisääntynyt ruokahalu.

Maksasairaus

Haiseva hengitys voi myös olla merkki maksasairaudesta. Jos huomaat, että koirallasi on pistävä, voimakas pahanhajuinen hengitys, johon liittyy oksentelua, ruokahaluttomuutta ja ikenien kellastumista, se voi tarkoittaa, että sillä on maksasairaus. Haju on hieman erilainen kuin vakava parodontaalinen sairaus, koska se haisee kuolleelta eläimeltä tai tunkkaiselta. Tauti on vakava ja hengenvaarallinen, ja se on hoidettava nopeasti. Kannattaa siis käydä eläinlääkärillä mahdollisimman pian.

Munuaissairaus

Haiseeko koirasi hengitys ammoniakilta tai vahvalta virtsalta? Ne saattavat kärsiä munuaissairaudesta. Vaikka huono ureeminen haju johtuu myrkyistä koiran kehossa, voimakas ammoniakin haju osoittaa munuaisten vajaatoiminnan. Se näyttäytyy painonmuutoksena, ruokahalussa, juomisessa tai usein virtsaamisessa. Saatat myös huomata koirasi masentuneen, kun kauhea tauti iskee.

Ruoansulatuskanavan ongelmat

Vaikka se on harvinaisempaa, se voi myös aiheuttaa pahanhajuista hengitystä koirallesi. Se voi johtua infektiosta, lääkkeistä tai uusista elintarvikkeista. Mikä tahansa suun nieleminen, joka vaikuttaa suun terveyteen, voi vaikuttaa myös koiran yleiseen terveyteen ja aiheuttaa kauhean sairauden. Sinun on käytävä eläinlääkärillä heti, kun huomaat huonoja tai epätavallisia oireita, kuten kipua, oksentelua tai ripulia.

Kuinka estää pahanhajuinen hengitys koirilla?

Ennaltaehkäisy on aina parempi kuin hoito. Pahan taudin saaminen ennen kuin se tapahtuu on paras laukaus, kun käsitellään lemmikkisi terveysongelmia. Kun olet saanut koiranpennun tai koiran, sinun on aloitettava tavallisilla tai päivittäisillä toimenpiteillä, jotta se ei saisi näitä suun ja hampaiden ongelmia. Näin voit estää pahanhajuisen hengityksen koirilla, parantaa ja suojata hampaita, hampaita ja suun terveyttä.

Harjaa koiran hampaat vähintään kaksi kertaa viikossa

Tämä on yksinkertaisin mutta tehokkain tapa torjua koirasi pahanhajuista hengitystä ja parantaa sen hampaiden hyvinvointia. Koira on harjattava perusteellisesti, jotta ikeniin ei muodostu kalvoa. Ota tavaksi auttaa koirasi nauttimaan terveistä ikenistä ja hyvästä hengityksestä.

Sopivat purulelut

Hanki puruleluja, kun hampaat ovat kehittyneet: Kun koira saa hampaat, se kokee useita ongelmia ja ikenet kutisevat. Suojataksesi sitä vahingoittamasta itseäsi tänä aikana sinun pitäisi hankkia kumisia ja pureskeltavia leluja. Hampaiden vahvistamisen lisäksi lelut auttavat poistamaan huonon hammaskiven koiran suusta. Se on hyvä suoja koiran suun terveydelle.

Pureskeltavat välipalat tai stix

Käytä puruluita hampaiden terveyden ja koiran hengityksen parantamiseen. Puruluut voivat auttaa poistamaan plakkia ja bakteereja hampaista. Ne sopivat myös ahdistuneille koirille, jotka haluavat pureskella. CBD Stix edistää hampaiden ja ikenien terveyttä pureskelun ja syljenerityksen ansiosta.

Pidä ruoka- ja vesiastia puhtaana

Varmista, että ruoka- ja vesiastiat ovat puhtaita: Kuinka usein puhdistat koiran astiat ja kulhot? Koiran ruokakupit voivat sisältää paljon pahoja bakteereja, mikä voi muuttaa koiran hampaiden hyvinvointia. Lopulta tämä tuo hyvin epämiellyttävän tuoksun. Näiden bakteerien estämiseksi sinun on puhdistettava astiat vähintään jokaisen aterian jälkeen. Jos et voi puhdistaa niitä jokaisen aterian jälkeen, sinun tulee tehdä se kerran päivässä.

Terveellinen ruokavalio terveille hampaille ja ikenille

Käytä kookosöljyä suoliston puhdistamiseen: Kookosöljy sopii erinomaisesti koiran ruoansulatuskanavan puhdistamiseen. Jos koiran vatsassa on jotain, joka aiheuttaa pahaa hengitystä, se häviää muutaman päivän kuluessa. Tarkista eläinlääkäriltäsi oikea annos koirallesi.

Anna koirille hedelmiä ja vihanneksia

Vaikka koirat ovat lihansyöjiä, sinun on annettava niille myös vihanneksia ja hedelmiä, kuten porkkanoita ja mansikoita, suoliston puhdistamiseksi. Ne ovat myös erinomaisia plakin poistamiseen koiran hampaista ja koiran pahanhajuisen hengityksen hoitoon. Kuten kookosksen kanssa, sinun on keskusteltava eläinlääkärin kanssa ja tiedettävä koiran oikea annoskoko. Se voi riippua iästä, aktiivisuudesta, sairaudesta.

Omenasiiderietikka voi myös auttaa koiran suun terveyttä. Se auttaa pitämään koiran veren pH -tasot lievästi happamina, mikä auttaa pitämään tuholaiset loitolla. Tämä etikka auttaa myös koirasi suun paranemisessa. Omenaviinietikan korkeamman happamuuden on osoitettu hajottavan plakkia ja bakteereja hampaissa pitäen suun terveenä.

Kuinka päästä eroon koiran pahasta hengityksestä

Voit käyttää ehkäisyvinkkejä päästäksesi eroon lemmikkisi pahasta hengityksestä. Paras koirasi huonon hengityksen, taudin tai epämiellyttävien tuoksujen hoitoon on kuitenkin lemmikin vieminen eläinlääkäriin. Eläinlääkärillä ollessaan koiralle tehdään testejä ja arviointeja huonon tilan todellisen syyn selvittämiseksi.

Eläinlääkäri auttaa sinua kehittämään ruokavalion koiralle ja antamaan oikean lääkityksen tilasta riippuen. Vastustamme koiran itsediagnosointia, koska se voi johtaa väärän lääkityksen antamiseen eläimelle. Jos näin tapahtuu, saatat pahentaa käsillä olevaa huonoa hammasongelmaa. Etsi hyvä eläinlääkäri ja vie lemmikkisi hammashoitoon ja poista koiran pahanhajuinen hengitys.

Takaisin blogiin