Koirat, joilla on syöpä: Hoito ja ruokavalio 

Koira makaa harmaalla sängyllä.

Mikään ei ole tuhoisampaa ja hälyttävämpää, kuin tietää tai epäillä, että koirallasi on syöpä. Selviääkö koirasi? Kuinka vakava hoito tulee olemaan? Paljonko se maksaa? Niin monet kysymykset tukkivat mieltäsi ja voivat hämmentää sinua.

Vaikka internetissä on nykyään runsaasti tietoa, on vaikeaa löytää oikeaa, luotettavaa ja käytännöllistä tietoa, varsinkin syövän suhteen.

Siksi on koiranomistajan henkilökohtainen vastuu kerätä fyysistä voimaa ja henkistä kestävyyttä käsitellä tätä asiaa tehokkaasti. Lisäksi varhaisella ja oikealla diagnoosilla, asianmukaisella hoidolla, eläinlääkärin ja asiantuntijan ohjeilla voi olla ratkaiseva merkitys koirasi paranemisessa.

Lyhyesti sanottuna tämä artikkeli voisi antaa sinulle yleiskatsauksen koirien syöpään, mitä merkkejä etsiä, ja joitain vaihtoehtoja hyvään ruokavalioon.

Kuinka yleistä syöpä on koirilla?

Asiantuntijoiden mukaan noin puolella yli 10-vuotiaista koirista on mahdollisuus kehittää syöpä. On tuskallista huomata arvioista, joiden mukaan koirien syöpätapaukset ovat samat kuin ihmisillä ja keski-ikäisten koirien johtava kuolinsyy.

Joten, huono uutinen on, että syöpä on todellakin yleinen sairaus, joka vaikuttaa koiriin. Mutta hyvä uutinen on, että koiria voidaan hoitaa onnistuneesti. Laajuus lääketieteellisen tekniikan kehityksestä, varhaisen diagnoosin saatavuus, oikea hoito ja tietoisuus ovat kaikki positiivisia lähestymistapoja taudin voittamiseksi.

Miksi koirat sairastuvat syöpään?

Lemmikkien omistajat ja eläinlääkärit huomauttavat, että koirilla kehittyy syöpä enimmäkseen myöhemmässä elämänvaiheessa. Eläintutkijat tunnistavat kollektiiviset tekijät, kuten ikä, genetiikka, ympäristö ja ravintotekijät, jotka aiheuttavat tämän monimutkaisen tilan.

Mutta vaikuttaako se kaikkiin koiriin?

Koirarodut, jotka ovat alttiita syöpään

Erityiset rodut, kuten kultaiset noutajat, bokserit, bernin paimenkoirat ja rottweilerit, ovat yleensä alttiimpia sairastumaan syöpään, kertoo yksi tutkimus.

Toisessa tutkimuksessa leonbergit, irlannin susikoirat ja tanskandogit tavataan riskialttiina koirarotuina.

Ei ole syytä huolestua, vaikka omistaisit jonkin yllä mainituista roduista. Nämä rodut on mainittu erityistutkimuksissa. Muut tutkimukset viittaavat myös muihin koirarotuihin. Lisäksi eläinlääkärit katsovat, että yli puolet koirien syöpätapauksista on hyvänlaatuisia. Mutta pahanlaatuisia kasvaimia on tutkittu paljon. Siksi koirien tutkimus jatkuu edelleen, jotta voimme antaa meille konkreettisia tosiseikkoja.

Erityisesti lääketieteen ja tekniikan nopea kehitys, kehittyneen hoidon saanti, asiantuntijoiden saatavuus, tietysti hyvä ravitseva ruoka, jotka kaikki antavat meille mahdollisuuden hoitaa ja parantaa lemmikkejämme tehokkaasti.

Yleisin syöpä koirilla

 • Ihosyöpää kutsutaan myös syöttösolukasvaimiksi, jotka aiheuttavat tulehdusta lähellä kehon ulkopintaa, kuten iho, nenä, keuhkot ja suu.
 • Myös ihokasvaimet ovat yleisiä. Mutta ne ovat hyvänlaatuisia.
 • Melanooma on tyypillinen pahanlaatuinen syöpätyyppi koiran suussa.
 • Koiran lymfooma on yksi yleisimmistä vaivoista, jotka vaikuttavat imusolmukkeisiin, pernaan, maksaan, luuytimeen ja maha-suolikanavaan.
 • Luusyöpä tai osteosarkooma. Se osuu luurankoon, kalloon, kylkiluihin, nikamiin ja lantioon. Nämä aggressiiviset kasvaimet vaikuttavat enimmäkseen suuriin rotuihin.
 • Vielä yksi pahanlaatuinen tyyppi, joka voi levitä nopeasti missä tahansa kehossa, on hemangiosarkooma. Se vaikuttaa pernaan, sydämeen ja maksaan.

Merkit siitä, että koirallasi saattaa olla syöpä

Useimmissa tilanteissa lemmikkisi ei ehkä näytä merkkejä sairaudesta. Kuten edellä mainittiin, hyvänlaatuiset syövät saattavat olla oireettomia. Pahanlaatuiset syövät voivat kuitenkin joskus olla jo edistyneessä vaiheessa, ennen kuin se edes diagnosoidaan.

Varo siksi joitain alla olevia merkkejä, joilla lemmikkisi saattaa kehottaa sinua ryhtymään välittömiin toimiin.

 • Ruokahalun lasku tai menetys
 • Aggressiivisuus
 • Painonpudotus
 • Unettomuus
 • Haluttomuus leikkimiseen tai muuhun toimintaan
 • Liiallinen jano tai virtsaaminen
 • Haava, joka ei ole parantunut
 • Turvotus
 • Joissakin tapauksissa oksentelu ja ripuli.

Kuinka koirien syöpää yleensä hoidetaan?

Kirurginen hoito, kirurgian ja kemoterapian yhdistäminen, sädehoito ja immunoterapia ovat kaikki moderneja tapoja hoitaa syöpää koirilla.

Syöpärokotukset ovat esimerkki immunoterapiasta. Melanoomarokote koirille on nyt myös saatavilla.

Tutkimusta tehdään myös lukuisista muista immunoterapiamenetelmistä, joissa koiran omia immuunisoluja käytetään tuhoamaan omat syöpäsolut.

Eläinlääkäri voi ehdottaa kumpaakin näistä hoidoista, mutta ne kaikki yhdistyvät hyvin huolellisesti luotuun ruokavalioon.

Ruokavalio syöpäkoirille

Ensimmäinen asia, joka masentaa lemmikkieläinten omistajaa, on, kun koirat eivät syö. Olipa se ensimmäisinä päivinä tai hoitovaiheessa, kun koirat osoittavat vähemmän kiinnostusta syömiseen.

Koirille ei ole ihanteellista syövän ruokavaliota. Lemmikkien omistajien on kuitenkin suunniteltava älykäs suunnitelma pitääkseen lemmikkinsä hyvin syötettynä. Hyvä ruokavalio voi estää painonpudotuksen ja voi auttaa pitkällä tavalla auttamaan koiraasi toipumaan nopeammin.

Monet koiranomistajat kokeilevat kotiruokaa yhdistettynä moniin vinkkeihin rohkaisemaan lemmikkiänsä syömään. Ottaen huomioon, että sairaus on ruokahalun heikkenemisen perimmäinen syy, eläinlääkärit suosittelevat tuoretta, helposti sulavaa, maukasta ruokaa, joka stimuloi eläimen haju- ja makuaistia.

Voit esimerkiksi antaa koirallesi seuraavia ruokia:

 • Tavallinen keitetty riisi,
 • Pasta,
 • Munat,
 • Kanaliemi ilman suolaa tai rasvaa,
 • Öljylisäaineet, joissa on runsaasti omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja, kuten hamppuöljy tai pellavansiemenöljy
 • Ristipuun vihannekset jne

Yritä lisätä makua ja tuoksua koiran ateriaan lisäämällä CBD-öljyä (kanan makua) tavalliseen keitettyyn riisiin tai pastaan. Tai voit vain yhdistää joitain satunnaisia vihanneksia, kuten parsakaalia, kaalia, pinaattia ja lisätä muutama tippa CBD-öljyä.

Olisi hyvä pitää ruoan määrä pienempänä kuin koirasi tyypilliset ruokamäärät, jotta he voisivat kuluttaa kaiken kerralla.

Toisinaan sairaat koirat vastustavat syömistä. Näin ollen lemmikkieläinten omistajat kokeilevat erilaisia ​​temppuja, kuten kulhojen vaihtaminen, käsinruokinta, ruokapaikkojen vaihtaminen jne.

Voit lisäksi neuvotella jakeskustella eläinlääkärisi kanssa koirasi ruokavaliosta. Vaihda myös ajatuksia muiden lemmikkien omistajien kanssa, jotka voivat myös jakaa kokemuksiaan kanssasi.

Kuinka paljon CBD-öljyä voin sekoittaa koirani ruokaan?

Pohjimmiltaan aina, kun kokeilet jotain uutta lemmikkisi kanssa, juttele ensimmäiseksi eläinlääkärisi kanssa. Koiran koosta riippuen ja kuinka monta kertaa päivässä se syö, voit antaa jopa 4 tippaa päivässä. Jos koirasi syö kahdesti päivässä, sekoita 2 tippaa CBD-öljyä jokaiseen ateriaan.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että syöpä on yleinen epidemia, joka vaikuttaa useimpiin koiriin. Mutta se on ehdottomasti hoidettavissa, kunhan lemmikkieläinten omistajat ovat tietoisia ja valppaana varhaisessa vaiheessa. Kun koirasi vanhenevat, lemmikkieläinten omistajat voivat tulla ennakoivammiksi säästämällä aikaa koiran hieronnalle. Käytä tilaisuutta ja tarkkaile varovasti kyhmyjä, kolhuja tai tuskallisia kohtia, jotka olisit mahdollisesti missanut aiemmin.

Kotitekoinen mieto ruoka sekoitettuna CBD-öljyyn voi olla vaihtoehto kannustaa lemmikkiäsi syömään. Muista jatkaa koiriesi rakastamista ja jaa henkesi heidän kanssaan ja auta heitä tervehtymään.

Takaisin blogiin