In-vitro

Kohdunkaulasyöpä

Lääketieteellinen lehti

Integrative Cancer Therapies. 2022;21

Tutkimuksen nimi

Perinteisen ja fotodynaamisen hoidon tehostaminen kohdunkaulasyövän hoidossa kannabidiolilla

Tutkimuksen tekijät

Razlog R, Kruger CA, Abrahamse H.

Kohdunkaulasyövän hoitamisen tehostaminen kannabidiolilla ja fotodynaamisella hoidolla: Katsaus

Kohdunkaulasyöpä, joka on neljänneksi yleisin syöpädiagnoosi naisilla maailmanlaajuisesti, on usein haasteellinen sen vastustuskyvyn ja metastasoitumiskyvyn vuoksi. Tämä artikkeli käy läpi tieteellisen tutkimuksen, jonka ovat tehneet Radmila Razlog, Cherie Ann Kruger ja Heidi Abrahamse Johannesburgin yliopistosta, Etelä-Afrikasta. Tutkimus tutkii kannabidiol (CBD) ja fotodynaamisen hoidon (PDT) yhdistämisen mahdollisuuksia tehostamaan kohdunkaulasyövän hoitoa.

Tutkimus on kirjallisuuskatsaus, joka tarkoittaa, että se yhdistää ja analysoi olemassa olevaa tutkimusta uuden kokeellisen tutkimuksen sijaan. Tekijät keskittyvät CBD:n, kannabiksesta johdetun yhdisteen, potentiaaliin yhdessä PDT:n kanssa, joka on hoito, joka käyttää valoa syöpäsolujen tappamiseen.

Pääasialliset löydökset

  • CBD on osoittanut in vitro -syöpää vastustavia vaikutuksia kohdunkaulasyöpään, aiheuttaen apoptoosia (solukuolemaa) ja erityisiä immuunivasteita, jotka estävät kasvaimen invaasion ja metastasoitumisen.
  • PDT on osoittanut kliinistä näyttöä ensisijaisen kohdunkaulasyövän hävittämisestä ja toissijaisten metastaasien rajoittamisesta.
  • CBD:n ja PDT:n yhdistelmä voisi mahdollisesti estää kohdunkaulasyövän toissijaisen leviämisen.

Menetelmät

Tekijät tekivät laajan katsauksen viimeisen 10 vuoden aikana julkaistuun kirjallisuuteen. He analysoivat eri tutkimusten dataa, keskittyen CBD:n ja PDT:n vaikutuksiin kohdunkaulasyöpään. Katsaus ei sisältänyt suoraa vuorovaikutusta potilaiden kanssa tai CBD:n tai PDT:n antamista. Sen sijaan se perustui aiempien tutkimusten tuloksiin, mukaan lukien tietoja annostelusta ja näiden hoitojen vaikutuksista syöpäsoluihin.

Mahdolliset vaikutukset

Löydökset viittaavat siihen, että CBD:n ja PDT:n yhdistäminen voisi tarjota tehokkaamman hoidon kohdunkaulasyöpään. Tämä yhdistelmä voisi mahdollisesti voittaa perinteisten hoitojen rajoitukset, erityisesti syövän hoidonkestävyyden ja sen aggressiivisen metastasoitumisluonteen suhteen.

Rajoitukset

Vaikka katsaus esittää lupaavia löydöksiä, se myös tunnustaa tarpeen lisätutkimuksille. Tekijät huomauttavat, että tarvitaan lisää kliinisiä kokeita PDT:n toimituksen ja annostelun hienosäätämiseksi ja sen kyvyn parantamiseksi aktivoida erityisiä immuunivasteita. Myös CBD:n mahdollista käyttöä kohdunkaulasyövän hoidossa on tutkittava huolellisesti, koska jotkut tutkimukset ovat viitanneet siihen, että muut kannabiksen yhdisteet saattavat edistää tiettyjen syöpien etenemistä.

Johtopäätökset

Tutkimus päättelee, että CBD:n ja PDT:n yhdistäminen voisi mahdollisesti tehostaa kohdunkaulasyövän hoitoa. Kuitenkin lisätutkimuksia tarvitaan näiden löydösten vahvistamiseksi ja näiden hoitojen turvallisen ja tehokkaan käytön varmistamiseksi. Tekijät kannustavat tulevaa tutkimusta keskittymään tähän synergistiseen vaikutukseen kohdunkaulasyövän hävittämiseksi.

Lisätietoja varten voit lukea koko tutkimuksen täältä.

Lisäys

Takaisin blogiin