Voivatko koirat päihtyä? 7 vinkkiä koirasi suojaamiseen THC:ltä

Vaalea koira makaa selällään tiellä.

Pääpointit:

 • Koirat voivat päihtyä vahingossa tapahtuvan nielemisen, kokeellisen annostelun, altistumisesta marihuanan savulle tai syömällä kannabsleivoksia.
 • Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos koirasi syö marihuanaa, koska useimmat lemmikit toipuvat hyvin.
 • Lemmikkien ruokinta ihmisravinnoksi tarkoitetuilla kannabiselintarvikkeilla voi sisältää korkeaa THC -arvoa ja voi aiheuttaa hengenvaarallista vahinkoa lemmikin terveydelle.
 • Omistajien, jotka polttavat kannabista, ei tule koskaan puhaltaa savua koiran kasvoille tai korville. Se voi aiheuttaa päihtyneisyyttä, johon liittyy epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Yleiskatsaus

Marihuanan tai kannabispohjaisten lääkinnällisten tuotteiden (CBPM) laillinen saatavuus on saanut vähitellen jalansijaa maailmalla. Vaikka keskustelu sen turvallisuudesta ja tehosta esiintyy samanaikaisesti potilaiden kasvavien tarpeiden kanssa, lääketieteellistä hyötyä etsitään niiden käytöstä.

Kun lääketieteellisen tai virkistyskannabiksen kysyntä kasvaa jatkuvasti maailmanlaajuisesti, yhtä tärkeää on omistamiemme lemmikkien turvallisuus.

Periaatteessa koirat voivat päihtyä vahingossa nielemisestä, kokeellisesta annostelusta, tahallisesta ruokinnasta, altistumisesta savulle tai syömällä kannabisleivoksia. Vaikka se on harvoin hengenvaarallista, se voi vahingoittaa lemmikkisi terveyttä.

Kannabis- tai marihuanamyrkytys koirilla

Sativa -kannabiksen (kansan nimellä marihuana) historia ja käyttö on peräisin tuhansien vuosien käytöstä. Se on arvokasta useissa ruoissa, lääkkeissä ja virkistyskäytössä.

Useat tutkimukset käsittelevät sen satojen primaaristen yhdisteiden eri näkökohtia keskittyen ei-psykoaktiiviseen CBD:hen (kannabidioli) ja psykoaktiiviseen vastineeseen THC (tetrahydrokannabinoli). Näitä yhdisteitä on tutkittu laajasti niiden mahdollisesta soveltamisesta terapeuttisina lääkkeinä useisiin ihmisten terveydellisiin tilanteisiin, ja on nyt saamassa vauhtia myös eläinkokeissa.

Vaikka tutkimuksia CBD:n mahdollisesta sovellettavuudesta lemmikeille on toistaiseksi vähemmän, sen turvallisuusprofiili on hyvä ja haittavaikutukset harvinaisia. Siksi huolenaiheena on psykoaktiivinen yhdiste THC, joka voi olla hengenvaarallinen lemmikeille.

Tutkimus vahvistaa, että vaikka THC:llä on korkea turvamarginaali, suun kautta annetut annokset, jotka ylittävät 3 g/kg koirille, voivat olla myrkyllisiä. Mutta voiko koira kuolla marihuanan nauttimisen vuoksi?

Joissakin tapauksissa koirien kuolemia on tapahtunut sen jälkeen, kun ne ovat nauttineet elintarvikkeita, jotka sisältävät väkevää lääketieteellistä THC:tä, sanoo tutkimus. Sen lisäksi koirat alkavat osoittaa kliinisiä vaikutuksia 60 minuutin kuluessa nauttimisesta. Mitkä ovat merkit marihuanamyrkytyksen havaitsemiseksi koirilla?

Marihuanamyrkytys koirilla: kuinka tunnistaa?

Olet varmasti törmännyt videoihin koirista, jotka kamppailevat tasapainon kanssa, näyttävät hämmentyneiltä tai osoittavat heiluvia ilmeitä THC -myrkytyksen vuoksi. Mielestämme lemmikkikumppaneidemme kuvaaminen tällaisessa tilassa on ahdistavaa?! Valitettavasti monet omistajat harvoin ymmärtävät THC:n haitallisia vaikutuksia tai myrkyllisyyttä, jotka voivat vaikuttaa koiriin negatiivisesti.

Kliinisestä näkökulmasta THC -myrkytyksen merkkejä ovat:

 • Alhainen verenpaine
 • Masennus
 • Hypersalivaatio
 • Oksentelu
 • Virtsainkontinenssi
 • Vapina
 • Kouristukset
 • Laajentuneet pupillit
 • Levottomuus
 • Kehon lämpötilan lasku (hypotermia),
 • Muutokset verenpaineessa ja enemmän koiran koon ja muiden terveysolosuhteiden mukaan.

Koirat voivat syödä nopeasti suuren määrän kannabisleivoksia tai jopa koko pakkauksen, jos niitä ei säilytetä turvallisesti. Tällaisissa tapauksissa koirat voivat osoittaa myrkytyksen merkkejä 30-60 minuutin kuluessa ja tarvitsevat välitöntä lääketieteellistä hoitoa.

Päinvastoin, jos he ovat nauttineet marihuanaa pieninä annoksina, voi olla vaikeaa havaita selviä merkkejä. Koska voi olla mahdollista, että THC on jo metaboloitunut. Tällaisissa tapauksissa pidä silmällä niiden käyttäytymistään, ruokahaluaan, ruokailutottumuksiaan sekä vieraile eläinlääkärisi luona kohtausten estämiseksi.

Voivatko koirat päihtyä CBD:stä?

Ei. Koska kannabidiolilla ei ole psykoaktiivista vaikutusta, se ei päihdytä eikä aiheuta päihtymystä koirilla. Koirille tarkoitetun CBD öljyn tulee sisältää lemmikkiystävällisiä ainesosia eikä se saa sisältää THC:tä tai lisättyjä terpeenejä.

NatuPetin CBD-tuotteet eivät sisällä havaittavia THC-pitoisuuksia ja ovat siksi turvallisia koirille.

Marihuanan ja taikasienen myrkytys koirilla: kuinka erottaa ne toisistaan?

Marihuanan aiheuttaman myrkytyksen lisäksi seuraava huolenaihe, joka vaatii lemmikkien omistajien huomion, on altistuminen taikasienille. Psilocybe, Conocybe, Gymnopilus ja Panaeolus ovat sienilajeja, jotka aiheuttavat hallusinogeenisia vaikutuksia ja muita marihuanamyrkytyksen kaltaisia ​​merkkejä.

Nämä sienet kasvavat luonnollisesti lämpimässä, kosteassa ilmastossa, usein täplikkäinä ruohon seassa nurmikoilla, puistoissa ja myös takapihallasi. Joskus koirat syövät niitä ja kokevat samanlaisia ​​marihuanamyrkytyksen merkkejä, kuten sekavuus, ahdistuneisuus, ataksia (kehon liikkeiden menetys), laajentuneet pupillit ja hypertermia. Raportoitujen todisteiden mukaan koirilla alkaa ilmetä hallusinogeenisia oireita 10–30 minuutin kuluessa syömisestä ja vaikutukset voivat kestää jopa 12 tuntia.

Siksi marihuanan ja sienien nauttimisesta johtuvat koirien myrkytysoireet ovat enemmän tai vähemmän samankaltaisia. Mutta toipuminen on useimmiten nopeampaa jälkimmäisessä. Sienten nieleminen ei myöskään johda hengenvaarallisiin oireisiin. Ja hoitovaihtoehtoihin kuuluu sydämen sykkeen hallinta ja antihistamiinilääkkeiden antaminen.

Voivatko koirat päihtyä savusta?

Valitettavasti kyllä. Koirat altistuvat sisäänhengitetyn savun hengittämiselle. Kaikki lemmikit joutuvat alttiiksi käytetylle savulle.

Käytetty savu on sekoitus savukkeen polttavan pään savusta ja tupakoitsijan uloshengittämästä savusta.

Käytetty savu on savua, joka vajoaa maahan (lattia) ja sekoittuu ilman kanssa. Sama savu kiinnittyy sisätilojen huonekaluihin, mattoihin, lemmikkien turkiksiin ja muihin samassa ympäristössä oleviin asioihin.

Koirat, jotka altistuvat marihuanan savun hengittämiselle tai haistelevat tai nuolevat turkikseen jääneitä hiukkasia tai roskia, saavat hengityselinsairauksia, keuhkoputkentulehduksia, nenän ja nenän ontelon kasvaimia, silmävuotoa, aivastelua, infektioita, jne. Lisäksi näiden oireiden vakavuudet voivat vaihdella riippuen koirasi rodusta ja koosta.

Tiedot ja tietoisuus passiivisesta altistumisesta marihuanan savulle ja sen haitallisista vaikutuksista lemmikkeihin ovat rajalliset verrattuna ihmisten altistumiseen. Siksi lemmikkieläinten omistajien, jotka polttavat marihuanaa lääketieteellisiin tarkoituksiin tai virkistyskäyttöön, tulee varmistaa, että lemmikkieläimet eivät ole samassa tilassa.

Kuinka lääketieteellinen marihuana vaikuttaa koiriin?

Vaikka lääketieteellisen marihuanan soveltuvuutta ihmisiin eri terveysolosuhteissa tutkitaan laajasti, useammat eläinten omistajat osoittavat lisääntynyttä kiinnostusta käyttää näitä tuotteita lemmikeilleen.

Mutta eläinlääketiede ei hyväksy marihuanan käyttöä lemmikkieläimissä. Hyvin harvat kontrolloidut ryhmätutkimukset ovat tutkineet lääketieteellisen marihuanan vaikutuksia koirilla, jotka kärsivät epilepsiasta, syövästä ja nivelrikosta. Näitä kokeita on vain vähän ja tulokset eivät ole vakuuttavia.

Älä siis koskaan anna koirallesi marihuanaa syötäväksi. Jos lemmikit altistuvat marihuanalle vahingossa tai tarkoituksella, muista viedä ne pikaisesti päivystykseen.

Hoito: Mitä tehdä, jos koirasi söi marihuanaleivoksen??

Useimmat lemmikit toipuvat marihuanamyrkytyksestä. Vie lemmikkisi päivystykseen, jos huomaat, että koirasi söi vahingossa leivoksesi. Vaikka epäiletkin, että lemmikkisi olisi voinut niellä jotain puistosta, joutuisi alttiiksi tupakansavulle; eläinlääkärikäynti on aiheellinen.

Jos huomaat, että koirasi näyttää päihtyneeltä, etsi seuraavia merkkejä ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

 • Vaikeus nostaa päätä
 • Kyvyttömyys seisomaan tai istumaan vakaasti
 • Päihtyneen oloinen käytös
 • Pienemmillä koirilla epänormaali ääni
 • Sekavuus jne.
 1. Hoito vaihtelee alkamisajan mukaan. Näin ollen eläinlääkäri päättää, voivatko he aiheuttaa oksennusreaktion saadakseen myrkyn pois koiran järjestelmästä.
 2. Sydämen sykkeen, kehon lämpötilan ja verenpaineen säännöllinen seuranta on elintärkeää.
 3. Aktiivihiilen anto suun kautta auttaa hoitamaan myrkytystä, koska se imee myrkyllisen aineen ja helpottaa erittymistä.
 4. Vaikeissa tapauksissa, joissa koirat söivät suurempia määriä voimakasta THC:tä sisältäviä tuotteita kuten syötäviä, leipäviipaleita, kakkuja tai suklaata, lääkärit voivat antaa lääkkeitä marihuanan vaikutusten vähentämiseksi ja pitää niitä täydellisessä hoidossa, kunnes vaikutukset loppuvat.

7 parasta vinkkiä: Suojaa koirasi THC -myrkytykseltä

 1. Koiranomistajien tulee olla erityisen varovaisia, kun he kävelyttävät lemmikkejä julkisissa puistoissa. Uteliaat lemmikit saattavat syödä vanhoja ruokia. Pienet määrät voivat myös aiheuttaa myrkyllisyyttä.
 2. Jotkut omistajat antavat lemmikillensä syötäviä tuotteita ajatellen, että se voisi auttaa niitä kivunlievityksessä ja muissa sairauksissa. Aikuisten ihmisravinnoksi tarkoitettujen syötävissä olevien THC-aineiden pitoisuus on kuitenkin erittäin korkea ja voi aiheuttaa hengenvaarallisia vahinkoja eläinten terveydelle.
 3. Ole valpas passiivisen altistumisen suhteen! Älä koskaan puhalla savua huvin vuoksi tai tarkoituksella koirasi kasvoille tai korville. Marihuanan savu voi aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. Vältä tupakointia suljetussa tilassa lemmikkisi läsnä ollessa.
 4. Älä koskaan säilytä tupakointitarvikkeitasi tai muuta syötävää koiran herkkujen lähellä.
 5. Lemmikkieläinten omistajien, jotka tupakoivat tai käyttävät kannabisleivoksia, on säilytettävä kaikki kannabstuotteet ja tarvikkeet (raakakukat, höyrytysputket, tupakointilaitteet) lukittuina kaappeihin, joihin koirat eivät pääse. Unohtamatta jätesäkkejä. Varsinkin jos sinulla on kaksi koiraa, et halua ottaa riskiä! Jos olet itse kypsentänyt tai valmistanut syötäviä, älä koskaan lähde keittiöstä, ennen kuin kaikki käytetyt astiat on puhdistettu.
 6. Lemmikkieläinten omistajien tulee tarkkailla lemmikeitään huolellisesti, koska niillä on taipumus esittää yleisiä oireita tai vastaavia sivuvaikutuksia marihuanan ja taikasienien nauttimisen jälkeen.
 7. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos koirasi syö marihuanaa, sillä useimmat lemmikit toipuvat hyvin.
Takaisin blogiin